naar Marker Nieuws indexpagina
Rijkswaterstaat komt met tijdelijke regeling voor kleine bootjes
 
De Stichting Eilandraad Marken dringt al geruime tijd bij Rijkswaterstaat aan op een goede voorziening voor kleine bootjes die nu vooral bij Rozenwerf en de Minneweg langs de omringdijk liggen. Het gaat dan zowel om de overgangsperiode tot en met de dijkversterking als de definitieve situatie. Daarbij is het de Eilandraad bekend dat het stallen van bootjes op de dijk, maar ook aanbrengen van voorzieningen om bootjes te water te laten, wettelijk niet is toegestaan maar wel jarenlang is gedoogd.
 
Omdat Rijkswaterstaat sinds 2014 bezig is met het onderhoud van het buitentalud van de omringdijk wordt eigenaren verzocht om hun bootjes en bijbehorende bouwwerken te verwijderen. Bij Rozenwerf is dit reeds uitgevoerd en nu is ook de Minneweg aan de beurt. Het verzoek van Rijkswaterstaat is om dit uiterlijk zondag 22 maart 2015 te doen zodat zij daarna aan de slag kunnen met de Noordkade.
 
Daarbij heeft Rijkswaterstaat besloten dat, na afloop van de onderhoudswerkzaamheden aan het buitentalud, het herplaatsen van kleine bootjes en bijbehorende bouwwerken onder voorwaarden mogelijk wordt en wil tot een tijdelijke regeling komen voor geheel Marken. Op maandag 9 maart 2015 belegt Rijkswaterstaat daarom een informatiebijeenkomst welke om 19.30 uur start in dorpshuis 'Het Trefpunt'. Om er voor te zorgen dat er zo veel mogelijk eigenaren aanwezig zijn bij deze bijeenkomst heeft de Eilandraad Rijkswaterstaat geholpen bij het achterhalen van de eigenaren. Zij hebben ondertussen een persoonlijke uitnodiging van Rijkswaterstaat ontvangen. Mocht u geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, maar bent u toch belanghebbende, dan bent u uiteraard ook van harte welkom op deze bijeenkomst. Meldt u zich dan wel vooraf aan bij de omgevingsmanager Amelie Strens van Rijkswaterstaat (amelie.strens@rws.nl, ( 06-23312988).
 
Wat betreft de definitieve situatie, dus na de dijkversterking, blijven wij ons inzetten voor het binnen het ontwerp meenemen van voorzieningen voor kleine bootjes bij Rozenwerf en de Minneweg. Dit als onderdeel van het verhogen van de recreatieve waarde van de omringdijk en het inzetten van zogenaamde meekoppelkansen.
 

Bron: Stichting Eilandraad Marken, donderdag 26 februari 2015

naar Marker Nieuws indexpagina