naar Marker Nieuws indexpagina
‘Stoeltjes-veiling’ bij SKW levert 1.400 euro op!
 
De op woensdag 4 maart door Stichting Kinderopvang Waterland georganiseerde veiling, waarvan de opbrengst ging naar Stichting Kinderen van de Voedselbank, heeft bijna 1400 euro opgeleverd. Tussen 14.00 en 16.00 uur werden de 27 beschilderde stoeltjes en 4 werkstukken van de BSO geveild. 

Het idee voor de veiling ontstond toen de SKW nieuwe stoeltjes voor haar kinderdagverblijf aan ging schaffen. “In plaats van weer de stoeltjes aan iedereen mee te geven, besloten wij om de stoeltjes door de kinderen te laten beschilderen, deze te veilen en het bedrag aan een goed doel te schenken”, aldus de directie van de SKW. “Er zijn kinderen van de BSO die aan hun ouders vertelde dat niet ieder kind een gevulde spaarpot heeft’. ‘Op die manier geven wij de kinderen ook iets mee waar ze over na denken’. 

Bij de veiling was namens de gemeente Waterland wethouder Gabrielle Bekhuis aanwezig en een beleidsmedewerker. Burgemeester Luzette Wagenaar had vooraf al aangegeven op persoonlijke titel mee te willen bieden doen aan de actie. Alle drie hebben uiteindelijk een mooi beschilderde stoel van de SKW mee kunnen nemen. 
Ook het bedrijfsleven bood mee op de kunstwerken. Zo bood Leguit & Roos honderd euro op een schilderij, en heeft TCW-groep in totaal voor tweehonderd euro geboden op een kunstwerk en diverse stoeltjes. 

De belangstelling voor de veiling was groot. Buiten de mensen die aanwezig waren, hadden mensen die van tevoren al hadden aangegeven niet aanwezig te kunnen zijn, een bedrag doorgegeven aan de medewerkers van de SKW. De sfeer was ontzettend leuk. De laatste 15 minuten werd het zelfs spannend omdat mensen per se het stoeltje van ‘hun kleine schilder’ wilden hebben, en de medewerkers van de SKW hadden telefonisch contact met de ouders waarbij hun eerder opgegeven bod overboden was. 

Om klokslag half vier werd de veiling gesloten en werd bekend gemaakt wie de nieuwe eigenaren waren van de kunstwerken. 

Simone Dekker en Ilse Raasing, directie van de SKW, besloten uiteindelijk het bedrag van bijna 700 euro te verdubbelen. ‘Wij vonden dat een doel als dit, waarbij de opbrengst gaat naar kinderen, wel een donatie van de SKW verdient’.
Wij bedanken iedereen die mee heeft gedaan aan de veiling! Een prachtig bedrag voor een prachtig doel! 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 5 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina