naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Statenleden van D66 brengen bezoek aan Marken
Statenleden van D66,  Ilse Zaal en Hein Struben
 
In aanloop naar de Provinciale Staten verkiezingen van woensdag 18 maart 2015, brachten twee statenleden van D66, Ilse Zaal en Hein Struben, afgelopen zaterdag een bezoek aan Marken. Op Marken werden middels een fietstocht allerlei zaken van het voormalig eiland bekeken en toegelicht door Marker sprekers.
 
Mevrouw Zaal en de heer Struben deden zaterdag niet alleen Marken aan. De dag begon in de Beemster, vervolgens naar Purmerend, Edam-Volendam en als laatste een bezoek aan het schiereiland. Samen met het statenduo, kwamen ook D66 politici uit de regio mee, waaronder wethouder Gabrielle Bekhuis en de fractievoorzitter van D66 in de Waterlandse gemeenteraad, Gerard Meij.
 
Het gezelschap verzamelde bij Fietsenverhuur Marken aan de Boxenring, waarna gefietst werd naar de eerste locatie op Marken, ‘Het Kruis’ genoemd. Op deze plek sprak Jaap Boes van de Stichting Eilandraad Marken en Jacob Zeeman, werkgroep dijkversterking, over de plannen van Rijkswaterstaat en de meekoppelkansen die er zijn op het gebied van natuur, recreatie, afwatering maar ook de herinrichting van de provinciale weg N518. De volgende locatie was, waar het project ‘Bennewerf’ is gepland. Hier deed Jan Schild, namens Hou Marken Mooi, het woord. Als laatste locatie werd er gefietst naar het (nieuwe) informatiepunt aan de haven. Beneden voor de douche en toiletten sprak Adriana Stam het gezelschap toe over het toerisme op Marken.
 
Na deze informatieve fietstocht werd de middag afgesloten bij Eetcafe ‘De Visscher’. Hier kregen de statenleden het boek ‘De Waterwolf in Waterland’ overhandigd door Gerard Meij. Jaap Boes overhandigde het duo de ‘Visie voor Marken op de Toekomst’, welke afgelopen donderdag door de gemeenteraad van Waterland werd besproken.
 
   

Bron: PepProductions, zaterdag 7 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek