naar Marker Nieuws indexpagina
Brandweer Purmerend wint Muus Tromp Bokaal 2015 op Marken
Het winnende team van Purmerend
 
Brandweer Marken bestaat dit jaar vijfenzestig jaar en mocht daarom afgelopen zaterdag de Muus Tromp Bokaal, een regionale brandweer wedstrijd, organiseren. De Muus Tromp Bokaal is een jaarlijks terugkerend vaardigheidstoets, waarbij brandweerkorpsen uit de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zich met elkaar kunnen meten. Purmerend ging er uiteindelijk met de eerste plaats vandoor.
 
Negen brandweerkorpsen, respectievelijk Den Ilp, Monnickendam, Purmerend, Oostzaan, Oosthuizen, Krommenie, Volendam, Broek in Waterland en Landsmeer, deden mee aan dit jaarlijkse evenement. De Muus Tromp bokaal is vernoemd naar de allerlaatste vrijwillige brandweercommandant van Purmerend.
 
Scenario
De brandweerkorpsen werden aan het begin van Marken opgevangen, vanwaar zij werden gealarmeerd. Het scenario was, dat er een alarmering werd gedaan voor stankoverlast in de veehouderij van Terlouw aan het Oosterpad 2 op Marken. Een zogenaamde ‘SIV-2’ brandweer medewerker werd gealarmeerd (SIV = Snel Interventie Voertuig). Ter plaatse trof deze ook een bekneld slachtoffer onder een kuilgrasbaal. Een hydraulische slang van een shovel was kapot gegaan, waardoor de baal uit lepels op een slachtoffer was gevallen.  Het deelnemende korps werd gealarmeerd voor een ‘Prio 1, Ongeval met beknelling’ op de veehouderij.
 
Jury
De korpsen werden op diverse punten gejureerd, omgaan met slachtoffers en hoe snel men alles onder controle heeft.
 
Prijsuitreiking
Na de wedstrijd was de prijsuitreiking in de brandweerkazerne aan de Buurterstraat op Marken. De Burgemeester van Waterland, mevrouw Luzette Wagenaar-Kroon, deelde de diverse prijzen uit. Oostzaan won ook nog een speciale prijs. Dit korps maakte het beste gebruik van de ‘SIV-2’ medewerker. 
 
Volledige uitslag:
1. Purmerend (1.915 punten)
2. Den Ilp (1.881 punten)
3. Landsmeer (1.842 punten)
4. Broek in Waterland (1.829 punten)
5. Krommenie (1.811 punten)
6. Volendam (1.793 punten)
7. Monnickendam (1.762 punten)
8. Oostzaan (1.750 punten)
9. Oosthuizen (1.653 punten)
 
Den Ilp in actie Monnickendam in actie
Purmerend in actie Oostzaan in actie
Oosthuizen in actie Krommenie in actie
Volendam in actie Broek in Waterland in actie
Landsmeer in actie Purmerend met de eerste prijs
Link naar alle foto's van de Muus Tromp Bokaal 2015

Bron: PepProductions, zondag 15 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina