naar Marker Nieuws indexpagina
Werkzaamheden Hefbrug Monnickendam
 
De Provincie Noord-Holland gaat in de nacht van zondag 22 maart 2015 de oplegpunten van de hefbrug van de Prins Bernhardbrug in Monnickendam vervangen. De hefbrug is van zondag 22 maart 18.15 uur tot maandag 23 maart 05.30 uur afgesloten voor doorgaand verkeer.
 
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een loopbrug.
 
De omleidingroute:
Doorgaand verkeer kan tijdens de betreffende dagen geen gebruikmaken van de Bernhardbrug. Voor personenauto’s is er in Monnickendam een omleidingsroute ingesteld. Vracht- en busverkeer is niet mogelijk. Op het Zuideinde zal een stop- en parkeerverbod worden ingesteld.
 
Openbaar vervoer
 
Pendelbus tijdens werkzaamheden
In verband met de afsluiting van de hefbrug Monnickendam rijdt er op zondag 22 maart 2015 vanaf 18.00 uur tot einde dienstregeling een pendelbus tussen halte Nieuwpoortslaan  en Marken.  Deze pendelbus rijdt de route en tijden van de reguliere  lijn 315 tussen Monnickendam en Marken.  
Let op: De pendelbussen met vertrektijden  22.33 uur, 23.33 uur, 00.33 uur en 01.33 uur rijden niet door naar Marken.
Op de Bernhardlaan, tegenover de begraafplaats, wordt een tijdelijke halte gebruikt. Alle ritten van lijn 315 van en naar Amsterdam vertrekken vanaf deze halte. Via een tijdelijke voetgangersbrug  kunnen reizigers van EBS oversteken naar de halte van de pendelbus op de Nieuwpoortslaan.

De Provincie zet verkeersregelaars in om het verkeer nabij de hefbrug in banen te leiden.
 
Informatie:
Meer informatie over de werkzaamheden aan de Bernhardbrug kunt u vinden op de site van de Provincie Noord-Holland. Voor meer informatie over de route en het verkeer door Monnickendam kunt u contact opnemen met de heer Niek Zwaag, medewerker verkeer en vervoer op telefoonnummer (0299) 658 658.
 
Situatietekening tijdelijke voorzieningen tijdens afsluiting hefbrug

Bron: Gemeente Waterland, maandag 16 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina