naar Marker Nieuws indexpagina
Aan alle (toekomstige) huurders(sters) en woningeigenaren
Woonduur verdwijnt, alleen inschrijfduur telt
 
Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuwe Huisvestingswet in Nederland: iedereen moet zo veel mogelijk kunnen wonen op de plek waar hij wil. Gemeenten mogen bijvoorbeeld minder sociale huurwoningen reserveren voor eigen inwoners. In de Stadsregio Amsterdam veranderen daardoor de regels. De opgebouwde woonduur vervalt. Voor iedereen die in de toekomst in aanmerking wil komen voor een sociale huurwoning, is het daarom verstandig zich in te schrijven bij WoningNet. De nieuwe regels gaan 1 juli 2015 in en hebben zowel effect op huurders als op mensen met een eigen woning.
(bron; Woningnet)
 
Om in aanmerking te komen voor een (sociale) huurwoning dient men ingeschreven te staan bij woningnet. www.woningnet.nl dit geldt voor alle personen van 18 jaar en ouder. Ook de personen die bijvoorbeeld nu een eigen woning hebben en eventueel op termijn in een huurwoning zouden willen gaan wonen is dit van toepassing. Tot 1 januari 2015 telde de (zelfstandige) woonduur mee om in aanmerking te komen voor een huurwoning. Dit gaat veranderen, zie bovenstaand bericht. 
Als men zich voor 1 juli 2015 inschrijft bij woningnet geldt een overgangstermijn van 15 jaar aan woonduur die als inschrijfduur meetelt. Inschrijving woningnet na 1juli 2015, dan telt de datum vanaf datum inschrijving.
 
Advies; Meld u aan voor 1 juli 2015 bij woningnet zodat u minimaal 15 jaar meeneemt van de woonduur als inschrijvingsduur, dit is van groot belang voor de volgorde van het in aanmerking komen voor een huurwoning. Woonduur betreft zelfstandig, vanaf 18 jaar, wonen in een eigen of huurwoning.
 
De inschrijvingskosten bedragen eenmalig € 50,= en de jaarlijkse verlenging kost € 10,= dit laatste is van belang om ingeschreven te blijven bij woningnet. Voor meer informatie zie www.woningnet.nl Stadregio Amsterdam.  
 

Bron: Werkgroep Wonen Eilandraad, dinsdag 17 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina