naar Marker Nieuws indexpagina
Samenwerkingsverband tussen omroep PIM en RTV NH
Het NH nieuwsnetwerk is een initiatief dat de regionale omroep RTV NH met 21 lokale omroepen, lokale kranten, burgercorrespondenten en andere nieuwsplatformen verbindt. Omroep PIM is in de gemeente Waterland betrokken bij het Nieuwsnetwerk.
Met NH Nieuwsnetwerk willen RTV NH en haar partners bereik en relevantie in alle haarvaten van de Noord-Hollandse samenleving nog verder versterken.

Het platform NH Nieuwsnetwerk is een initiatief van Jacky de Vries, Chef Nieuws van RTV NH: ,,Wij zoeken actief de samenwerking op. Lokale omroepen hebben een belangrijke functie binnen de lokale gemeenschappen en worden steeds actiever. Daarnaast ontstaan andere nieuwsplatformen. In plaats van met elkaar te concurreren, wat nog altijd de trend is binnen de omroepen, hebben we een manier gevonden om elkaar te versterken. Op basis van gelijkwaardigheid. Dat komt er op neer dat we delen en van elkaar leren. Het gaat dus verder dan content uitwisselen. Wij delen ook kennis en apparatuur. We gooien de deuren open en het werkt!''

De Noord-Hollandse lokale omroepen zijn minstens zo enthousiast. ,,De samenwerking met RTV Noord-Holland versterkt de positie van de publieke omroep in de kop van Noord-Holland'', aldus Ed van Oerle van Schagen FM. ,,Dankzij de samenwerking zijn wij in staat een meer volwaardig aanbod nieuws te brengen. RTV Noord-Holland heeft met Schagen FM een extra 'voelspriet' in de lokale samenleving. 1+1=3."

De samenwerking zorgt voor een beter nieuwsaanbod in de gehele provincie. ,,Dankzij de samenwerking is Medemblik nog beter en vaker in het nieuws gekomen'', zegt Henk Prins van nieuwsplatform Medemblik Actueel. 

Het samenwerkingsverband bestaat nu uit 21 lokale omroepen, een tiental burgercorrespondenten en de redactie van Rodi Media in Alkmaar. Naast het delen van informatie worden er ook gezamenlijk projecten gedaan. Bovendien verzorgt RTV NH opleidingen voor vrijwilligers van de lokale omroepen. ,,We zien het als onze taak onze kennis te delen,'' aldus initiatiefnemer Jacky de Vries.

Bron: Omroep PIM, zaterdag 21 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina