naar Marker Nieuws indexpagina
‘Marken - Doet’ in de speeltuin op Marken
 
Onder het motto ‘Marken - Doet’ hebben het bestuur van de Stichting Speeltuin Marken en vele enthousiaste vrijwilligers afgelopen zaterdag 21 maart de jaarlijkse speeltuinwerkdag gehouden om de speeltuin weer speelklaar te maken voor het nieuwe seizoen.
 
Elk jaar wordt de speeltuin weer een stukje mooier gemaakt door het toevoegen of vervangen van speeltoestellen. Dit jaar is er vooral aandacht voor de (groot)ouders van de kinderen. Drie houten zitbankjes zijn namelijk vervangen door bankjes van metaal met meer zitcomfort. Zodra het weer het toelaat krijgen deze bankjes nog een extra schilderbeurt.
 
Verder zijn de doelgebieden van het trapveldje opgeknapt en is een wortelscheiding aangebracht langs de kabelbaan zodat onkruid minder gemakkelijk verder groeit. Ook is het zitje van de kabelbaan vervangen en is het zand in de zandbak ververst.
 
Op vrijdag 17 april moet de speeltuin er helemaal top uitzien want dan viert de Stichting Speeltuin Marken haar tienjarig bestaan met een spelletjesmiddag voor groep 1 tot en met 8 van de basisschool. Op dat moment komen ook Mona Keijzer, voormalig wethouder en nu 2e kamerlid, en Rina van Rooij, vestigingsmanager van de Wooncompagnie, een informatiebord over 10 jaar speeltuin onthullen. Dit wordt voor hen gelijk een reünie omdat zij 10 jaar geleden ook de opening hebben verricht. Uiteraard worden ook de sponsors, donateurs en vrijwilligers uitgenodigd want zonder hen had Marken niet zo een prachtige speeltuin.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 21 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina