naar Marker Nieuws indexpagina
Tien jubilarissen gehuldigd op donateursconcert ‘Juliana’
Jubilarissen van 'Juliana', v.l.n.r. : Jaap Schipper, Aagtje Commandeur-Van Riel, Wolmet Stooker-Van Riel, Aaltje Schipper-Van Riel, Hein-Piet Zondervan en Aagje Zeeman (uitreikster)
Jubilarissen van 'Juliana', v.l.n.r. : Marjolein Prent, Dominic Zeeman, Natascha Honingh-Kaars, Aagje Zeeman (uitreikster),  Sijmen Zondervan en Kees Zeeman
Dorpshuis Het Trefpunt op Marken was afgelopen vrijdag goed gevuld met publiek en muzikanten, want het jaarlijkse donateursconcert van Christelijke Muziekvereniging ‘Juliana’ stond op het programma. De avond werd gepresenteerd door talent Tess Zondervan.
 
Het Leerlingenorkest onder leiding van Henk Ummels opende de avond met ‘Jungle Mania’, een muziekstuk vol met oerwoudgeluiden en daarna speelden ze ‘La Bamba’ en de hit ‘Hey Brother’. Vervolgens kwam de Malletband op het podium, zij stonden onder leiding van een nieuwe dirigent: Peter-Jan Steen. Zij gaven een spetterend optreden met de nummers ‘Moray Firth’, het swingende ‘Samba Queen’, de oude bekende hit ‘Eloise’, ‘La Bretonnière’ en ‘Demasiado Corazon’. Na de pauze was het Groot Orkest onder leiding van Henk Ummels aan de beurt. Zij begonnen hun optreden met het prachtige ‘Hymm of Brotherhood’. Vervolgens speelden zij ‘Defying Gravity’, ‘Cassiopeia’, ‘Adventure Island’, een eerbetoon aan Kees Vlak: ‘Cordilleras de los Andes’ en het speelse ‘Klezmer Carnival’. De finale was de Amerikaanse swingmars ‘Riff Interlude’, deze werd door orkest en drummers samen gespeeld. Na afloop reageerde het publiek enthousiast op de kwaliteit en de afwisseling van de avond.
 
Tussen de optredens door werden maar liefst tien jubilarissen gehuldigd. In de 105-jarige vereniging waren ook leden die al heel lang lid zijn: Kees Zeeman en Sijmen Zondervan vierden hun 60-jarig jubileum. Jaap Schipper, Hein-Pieter Zondervan en de drie zussen Aaltje Schipper-Van Riel, Wolmet Stooker-Van Riel en Aagtje Commandeur-Van Riel vierden hun 40-jarig jubileum. Marjolein Prent en Natascha Honingh-Kaars waren 25 jaar lid en de jongste was 12,5 jaar lid: Dominic Zeeman. Alle jubilarissen kregen hun speldje van Aagje Zeeman, die dit op een bijzonder prettige en spontane wijze deed, met vele persoonlijke anekdotes.
 
Jaarlijks wordt er ook een ‘donateur van het jaar’ gekozen. Dit jaar was Clasina Boes uit de Botterstraat de gelukkige. Zij kreeg als dank voor haar donateurschap een foto van de vereniging en een mooie bos bloemen van voorzitter Carla Schipper. ‘Juliana’ kan terug kijken op een mooie avond met vele muzikale hoogtepunten.
Leerlingenorkest onder leiding van Henk Ummels
    Tess Zondervan
Malletband onder leiding van Peter-Jan Steen
‘donateur van het jaar’ Clasina Boes en Carla Schipper Dominic Zeeman > 12 1/2 jaar lid Dominic Zeeman > 12 1/2 jaar lid
Marjolein Prent > 25 jaar lid Marjolein Prent > 25 jaar lid Natascha Honingh-Kaars > 25 jaar lid
Natascha Honingh-Kaars > 25 jaar lid Sijmen Zondervan > 60 jaar lid Sijmen Zondervan > 60 jaar lid
Kees Zeeman > 60 jaar lid Kees Zeeman > 60 jaar lid  
Groot Orkest onder leiding van Henk Ummels
    Gezusters Van Riel : 120 jaar ´Juliana´
Aaltje Schipper-Van Riel : 40 jaar lid Aaltje Schipper-Van Riel : 40 jaar lid Wolmet Stooker-Van Riel : 40 jaar lid
Wolmet Stooker-Van Riel : 40 jaar lid Aagtje Commandeur-Van Riel > 40 jaar lid Aagtje Commandeur-Van Riel > 40 jaar lid
Jaap Schipper > 40 jaar lid Jaap Schipper > 40 jaar lid Hein-Piet Zondervan > 40 jaar lid
Hein-Piet Zondervan > 40 jaar lid Vader Jan, met dochter Esther en zoon Sebastiaan  

Bron: PepProductions, zondag 22 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina