naar Marker Nieuws indexpagina
Buurtbus Waterland nog even in de startblokken
 
De Buurtbus Waterland gaat begin mei 2015 van start. Een enthousiaste groep vrijwillige chauffeurs gaan er van af die datum voor zorgen dat kernen waar geen openbaar vervoer is, aansluiting krijgen met kernen waar deze voorziening wel is. De buurtbus wordt bestuurd door vrijwilligers en gaat rijden vanaf de halte Swaensborch, via Zuiderwoude naar de camping Uitdam en terug via Zuiderwoude-Broek in Waterland-Zuiderwoude-Monnickendam-Overleek-Ilpendam-Purmer en Waterland ziekenhuis.

Het heeft er even om gespannen, maar nu de Stadsregio Amsterdam als opdrachtgever formele toestemming én subsidie heeft verleend gaat de Buurtbus Waterland hoogstwaarschijnlijk begin mei 2015 van start. De beoogde datum van 1 april is jammer genoeg op het laatste moment toch niet haalbaar gebleken. Reden hiervoor is misinterpretatie van afspraken tussen de verschillende partijen. Hierdoor heeft de voortgang van het proces helaas onoverkomelijke vertraging opgelopen.
 
Wethouder Bromet: “Wij stellen alles in het werk om de buurtbus nu snel te laten starten. Uit ervaringen van andere gemeente met een buurtbus wisten we al dat dit soort processen vooral tijd nodig hebben en dat is wel gebleken. Maar alle partijen gaan er nog steeds voor de volle 100% voor en de komende weken worden de laatste puntjes op de “i” gezet. Voordat de buurtbus echt kan gaan rijden moeten zaken als halteborden, digitale reizigersinformatie enzovoort piekfijn in orde zijn. Vanuit de Vereniging Buurtbus Waterland staan zo’n dertig vrijwilligers klaar om de bus te gaan besturen. Ik ben er trots op dat zich in korte tijd zoveel mensen als chauffeur hebben aangemeld en de handen ineen geslagen hebben. Dit bewijst maar weer eens wat de kracht van vrijwilligers in onze samenleving is.”
 
Informatie en aanmelden
De vereniging is altijd nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Meer informatie over aanmelding als vrijwilliger, routes, haltes en tarieven is te vinden op de website van de  Buurtbus Waterland www.buurtbuswaterland.nl . Nadere informatie over concrete startdatum volgt te zijner tijd. 
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 26 maart 2015

naar Marker Nieuws indexpagina