naar Marker Nieuws indexpagina
Uitnodiging werkatelier meerlaagse veiligheid
Aanmelden voor het werkatelier kan tot en met 7 april 2015
 
WAT: SAMEN WERKEN AAN EEN VEILIG MARKEN
WAAR: DORPSHUIS HET TREFPUNT
WANNEER: DONDERDAG 16 APRIL 2015
HOE LAAT:
19.00 - 22.00 UUR

Beste Marken expert,

Vorig jaar heeft Rijkswaterstaat samen met bewoners, betrokken overheden en andere belanghebbenden gezocht naar oplossingen om de waterveiligheid op Marken te verbeteren. Uit dit traject zijn een aantal concrete acties voortgekomen. Naast het versterken van de dijk, een project dat nu uitgewerkt wordt, is besloten om extra aandacht te geven aan de inwoners van Marken.

Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en Rijkswaterstaat nemen de noodzakelijke maatregelen om overstroming te voorkomen of om de impact van een overstroming zo klein mogelijk te maken. Dat doen Rijkswaterstaat en de veiligheidsregio onder meer met het bevorderen van bewustwording bij burgers over reële risico’s en met de inzet van hulpverleners als de nood aan de man is.

Bij een echte crisis staan wij 24/7 voor u klaar, maar weet u wat u zelf kunt doen voor uw veiligheid?

Hoe wilt u geďnformeerd en betrokken worden voor, tijdens en na een mogelijke crisis? Dat zoeken wij graag samen met u uit tijdens het werkatelier Meerlaagse Veiligheid.

Graag nodigen wij u uit voor het werkatelier van 16 april 2015. Uw aanwezigheid telt! Als inwoner van Marken kent u uw eiland namelijk het best.

Programma werkatelier
In het werkatelier is een programma opgesteld rond drie workshops. Tijdens deze workshops gaan wij met u het gesprek aan over reële overstromingsscenario’s op Marken, wat u nu al doet voor uw veiligheid, wat u nog meer zou kunnen doen in de voorbereiding en als de nood echt aan de man is. De uitkomst van de workshops gebruiken wij als input voor concrete evacuatieplannen voor Marken en de communicatie vooraf, tijdens en na een crisis met de inwoners van Marken.

Deze workshops worden inhoudelijk begeleidt door experts van Rijkswaterstaat, de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de gemeente Waterland. Wij sluiten met dit werkatelier graag aan bij uw informatiebehoefte. Zo werken wij aan ‘samen voor veilig’.

Programma :
19:00 uur
Inloop met koffie of thee
19.15 uur
Welkom en inleiding door de heer Gertjan Winter (projectleider VrZW)
19:30 uur
 Start 3 workshops
 1) Zelfredzaamheid en handelingsperspectief -specifiek voor de situatie op Marken. Wat doet u als het erop aan komt?
2) Informatiebehoefte en communicatie in periode voor en na een crisis. Hoe bereidt u zich voor? Wat kunt u nu al doen? Hoe kunnen wij dit ondersteunen met communicatie?
3) Informatiebehoefte en communicatie tijdens een crisis. Wat doen hulpverleners? Hoe krijgt u informatie?
21.00 uur
Pauze
21:15 uur
Samenvatting en conclusies van de workshops door mevrouw Amélie Strens (omgevingsmanager Rijkswaterstaat)
22:00 uur
Einde bijeenkomst

Uw deelname is zeer gewenst, hiermee levert u een actieve bijdrage aan hulpverlening op maat voor de inwoners van Marken, voor, tijdens en na een mogelijke crisis.

Aanmelden
Kent u andere belanghebbenden of geďnteresseerden in het werkatelier? U kunt tot 3 personen uitnodigen om deel te nemen. Aanmelden voor het werkatelier kan tot en met 7 april 2015 via een e-mail aan: risicobeheersing@vrzw.nl.

Voor meer informatie en/of telefonisch aanmelden kunt u ook contact opnemen met
 Gertjan Winter (06-54664136) of Amélie Strens (06-23312988)
Graag tot ziens op 16 april!
Met vriendelijke groet,

Marcel van Galen
Hoofd afdeling Risicobeheersing Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland
 

Bron: Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, donderdag 2 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina