naar Marker Nieuws indexpagina
Mooie afsluiting van een top seizoen voor schaatsster Erica Della Guardia-de Jong
Erica tijdens de NK Masters
 
Afgelopen vrijdag  werd de jaarvergadering van de SchaatsTrainingsGroep (STG) Waterland gehouden. Tijdens deze jaarvergadering worden ook de prijzenwinnaars van het afgelopen seizoen gehuldigd, zo ook de winnaar van de Cor Schut bokaal. Dit jaar won Erica Della Guardia-de Jong.
 
Sinds het seizoen 2010-2011 wordt de Cor Schut bokaal uitgereikt.. Deze prijs is voor de meest succesvolle langebaanschaatser van STG Waterland op de Jaap Edenbaan. Voor deze prijs is er een formule bedacht waarbij alle categorieën evenveel kans maken op de bokaal.
 
Dit seizoen 2014/2015 was een TOP seizoen voor Erica zij reed op alle afstanden een persoonlijk record.
 
In december 2014 al werd Erica 3e bij het Gewestelijk Kampioenschap Noord-Holland/ Utrecht in haar leeftijdscategorie. Het kampioenschap ging over 3 afstanden, 500m 1500m en de 3 km. Op de 3 km werd zij 2e.
 
Op 7 en 8 maart 2015 deed Erica ook mee aan het NK Allround Masters in Groningen.
Na 4 goede afstanden (waarvan 2 persoonlijke records) werd zij 8e in het eindklassement in haar leeftijdscategorie. Op de 3 km werd zij 4e.
 
Op 21 maart 2015 werd het seizoen afgesloten met het Kampioenschap van Amsterdam met een 500m en een 1500m. Daar werd Erica Kampioen van Amsterdam bij de dames masters.
 
Ook deed Erica dit seizoen weer mee met de marathon competitie in Amsterdam. Zij reed dit seizoen als enige dame bij de heren masters M3. Zij deed dat heel goed en werd na 9 wedstrijden 2e in het eindklassement.
 
Cor Schut bokaal Kampioen van Amsterdam

Bron: PepProductions, zaterdag 11 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina