naar Marker Nieuws indexpagina
Kelly Zeeman gekozen tot Ajacied van de Wedstrijd

Domper Ajax Vrouwen tegen Club Brugge

Na de bekerzege op Telstar afgelopen zaterdag volgde voor de Ajax Vrouwen een teleurstellende competitienederlaag tegen het laag geklasseerde Club Brugge. Op de Toekomst verloor de ploeg van trainer Ed Engelkes met 1-2.

Wilde Ajax nog iets betekenen in de strijd om de nationale titel met FC Twente dan moesten de laatste vier wedstrijden worden gewonnen. Op papier leek het duel met Club Brugge de eenvoudigste van de vier, maar dat was allerminst het geval. Pas in de laatste tien minuten speelde de thuisploeg met de passie die eigenlijk de hele wedstrijd nodig was om tot een goed resultaat te kunnen komen.

Het eerste gevaar was voor desondanks voor Ajax. Een kopbal van Marlous Pieete ging in de elfde minuut net naast en direct daarna veroverde Chantal de Ridder de bal op rechts. Haar voorzet belandde in handen van de doelvrouw van Club, Lynn Senaeve die een uitblinkende rol zou opeisen.

Dat Brugge niet de afwachtende ploeg was, die vooraf werd verwacht, lieten de gasten in de twintigste minuut zien. Bieke Vandenbussche kreeg een grote kans, maar vond Liza van der Most op haar pad. Een minuut later had het zomaar wel 1-0 voor Ajax kunnen zijn toen Anouk Hoogendijk na een corner via de grond op doel kopte. De bal wipte over. Nadat Pieete bij een voorzet opnieuw Senaeve als hinderlijke stoorzender tegen kwam, was nipt voor rust de verrassende voorsprong voor Club Brugge. Bij een corner bleef de bal hangen, kreeg Marieke Ubachs de bal niet weg en werkte Desiree van Lunteren het speeltuig ongelukkig in eigen doel, 0-1.

Alle goede bedoelingen aan het begin van de tweede helft ten spijt; het was Club Brugge dat opnieuw scoorde. In de 52e minuut zette Jana Coryn Merel van Dongen opzij en counterde succesvol naar het Ajax-doel, 0-2.

Ajax probeerde via Van Lunteren direct het antwoord te geven, maar bij een fraai schot redde weer Savaene en ook Kaagman stuitte op de excellerende Belgische goalie. Pas zeven minuten voor tijd kreeg Ajax de felbegeerde aansluitingstreffer via Van Lunteren. Het gaf de ploeg het nodige elan; tot resultaat leidde het niet. In de extra tijd had Pieëte weliswaar kans op de gelijkmaker, maar helemaal in lijn van de wedstrijd redde Savaene ook op die inzet.

Trainer Engelkes was na afloop duidelijk in zijn commentaar: ,,Ik miste bij ons de echte wil om te winnen vanavond. Het kampioenschap is voorbij, maar we kunnen het seizoen nog redden met de beker. Een prijs is immers een prijs."

Het was voor Club Brugge de eerste zege in 2015, voor de Ajax Vrouwen al de derde nederlaag.