naar Marker Nieuws indexpagina
Stichting Speeltuin Marken viert feest
Mona Keijzer en Rina van Rooij bij de plaquette
 
Stichting Speeltuin Marken bestaat dit jaar tien jaar en dat werd afgelopen vrijdagmiddag gevierd in bijzijn van onder andere Mona Keijzer en Rina van Rooij, welke op 29 april 2005 de speeltuin op Marken hebben geopend.
 
Mona Keijzer, thans Tweede Kamerlid, was destijds wethouder van de gemeente Waterland en Rina van Rooij is regiomanager van Wooncompagnie en ondertussen ook Statenlid. De gemeente Waterland en Wooncompagnie hebben er in 2005 financieel mede voor gezorgd dat er vanuit burgerinitiatief een speeltuin op Marken kon worden gerealiseerd. Dit was ook nodig omdat speeltoestellen die niet meer aan de wettelijke eisen voldeden door gemeente Waterland werden verwijderd zonder er nieuwe voor terug te plaatsen.  
 
De middag werd geopend door voorzitter Antje van Oostrom. Vervolgens nam Mona Keijzer de microfoon ter hand. Zij memoreerde hoe het tien jaar geleden allemaal was verlopen tussen de gemeente Waterland en het bestuur van Stichting Speeltuin Marken en prees de passie en inzet van de vrijwilligers. Ook Rina van Rooij nam kort het woord en gaf aan dat er tien jaar geleden vanuit woningcorporaties op het gebied van ondersteuning van maatschappelijke initiatieven veel meer mogelijk was dan nu. Daarna onthulde zij gezamenlijk, en onder luid gejuich van de vele aanwezige kinderen, een plaquette. De plaquette vertelt via foto’s het verhaal van tien jaar speeltuin op Marken. Na dit officiële gedeelte begon een spelletjesmiddag voor de leerlingen van ‘De Rietlanden’ school op Marken. Er werd daarbij genoten van het mooie weer, maar ook van de limonade, ijsjes en snacks die voor alle kinderen en vrijwilligers beschikbaar waren gesteld.
 
Het gehele feest is mede mogelijk gemaakt door de Coöperatie Windenergie Waterland (CWW), gemeente Waterland, cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’ en supermarkt Deen. Het geheel werd muzikaal ondersteund door de ‘Voor Anker Band’, welke ook tien geleden aanwezig was voor de muzikale noot.
 

Bron: PepProductions, zondag 19 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina