naar Marker Nieuws indexpagina
Peuteren op de boerderij
 
Vandaag was het dan eindelijk zover! Voor de peuters stond de ochtend in het teken van de boerderij. En waar kan je beter leren hoe een boerderij eruit ziet als bij een boerderij zelf!
Net als voorgaande jaren werd er ruim van te voren een afspraak gemaakt bij boerderij Klein in Zuiderwoude. Zodoende waren de boer en de boerin voorbereid op een grote groep enthousiaste peuters. En enthousiast waren ze. De koeien stonden nog in de stal, dus die werden flink verwend met vers hooi en stro. Enkele peuters durfde de koeien ook te aaien, maar sommige bekeken ze liever van veilige afstand.
 
 Midden in de stal was een tafel opgesteld waar halverwege de ochtend werd genoten van een vers cakeje, vers gebakken op de boerderij, en een lekker pakje drinken. Enkele peuters hadden daar eigenlijk te weinig tijd voor, want die koeien waren veel interessanter. Ook waren er ondertussen wat landbouwvoertuigen op kinderformaat de stal in gebracht en daarover werden de nodige discussies gevoerd.
De peuters die het allemaal liever wat rustiger aan deden konden een mooie kleurplaat kleuren en toch genieten van de dieren om zich heen.
 
Hoogtepunt was toch wel het lammetje dat gevoederd moest worden. Veel durfals verzamelde zich bij de boer om het lammetje te mogen flessen. Helaas had het lammetje erge dorst dus was het snel over met de fles. Maar het lammetje werd nog wel verwend met de nodige aaien en zelfs enkele peuters durfde het aan om hem op te tillen.
 
Nadat het lammetje voorzien was van een volle buik, ging de stoet naar een andere stal waar kleinere koeien staan. Onderweg waren de grote trekkers en een quad gespot, dus dat was eigenlijk veel leuker.
 
Nadat iedereen op minimaal één voertuig geklommen had, was het helaas alweer tijd om naar de auto's te gaan.
 

Bron: Mijn Producties, woensdag 22 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina