naar Marker Nieuws indexpagina
Snoeien? Laat uw Taxus nog even groeien!
Help kanker bestrijden vanuit uw tuin
 
Nu de lente in het land is wordt het voor velen van u weer tijd om de snoeischaar te hanteren. Weet u dat de jonge twijgen van de Taxus een waardevolle grondstof bevat die gebruikt wordt voor het maken van chemotherapie?
 
Net als vorig jaar doet gemeente Waterland weer mee aan de actie Vergroot De Hoop. Met dit initiatief wordt op vele locaties door heel Nederland taxussnoeisel (van de Taxus baccata) verzameld. Naast de baccatine die uit het ingezamelde snoeisel wordt gehaald schenkt Vergroot de Hoop 50 euro per ingezamelde m3 om te doneren aan een goed doel dat gerelateerd is aan kanker.
 
Doe mee en vergroot de hoop van kankerpatiënten
Niet alleen de gemeente houdt het snoeisel van haar Taxus(hagen) apart; ook u kunt uw steentje bijdragen door het taxussnoeisel apart te houden. Voor dat doel komen er binnenkort weer inzamelbakken te staan op diverse plaatsen in de gemeente. Heeft u een taxus(haag) in de tuin? Houdt uw snoeischaar dan nog even op zak tot de bakken van Vergroot De Hoop er staan.
 
De exacte startdatum is nog niet bekend, maar is naar verwachting half juni! Meer informatie over de snoeiactie leest u op onze speciale 'Vergroot de Hoop'-pagina.
 

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 22 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina