naar Marker Nieuws indexpagina
Impuls voor maatschappelijke initiatieven in gemeente Waterland
 
Het college van Waterland heeft 14 aanvragen gehonoreerd met subsidie in het kader van de Stimuleringsregeling Maatschappelijke Initiatieven. De subsidietoekenning vloeit voort uit één van de voornemens uit het Coalitieakkoord 2014-2018, waarin de wens werd geuit om financiële steun te geven aan het realiseren van laagdrempelige activiteiten of voorzieningen die betrokkenheid, leefbaarheid en participatie in de samenleving vergroten.
 
Wethouder Gabriëlle Bekhuis is trots op de respons die op de stimuleringsregeling is binnen gekomen: “Het bewijst wederom hoe groot de betrokkenheid van de inwoners bij elkaar en bij de Waterlandse samenleving is. Alle gehonoreerde aanvragen leveren een bijdrage aan leefbaarheid en fysieke leefomgeving in de vorm van kunst, cultuur, sport, kinderactiviteiten. Kortom, een grote diversiteit aan maatschappelijke doelen.”
 
Toekenningen
Het gaat om verschillende initiatieven op het gebied van kunst, cultuur, kinderactiviteiten en sport. Zo worden in de zomer de Monnickendammer Visdagen mogelijk gemaakt. Een nieuw initiatief om de geschiedenis van Monnickendam als visverwerkingsstad onder de aandacht te brengen voor inwoners en toeristen.

Een deel van de aanvragen staat in het kader van de herdenking van de Watersnood in 1916. Omroep Pim organiseert een kennisquiz over dit onderwerp in november en de stichting Mooi Marken wil een boek uitgeven met dit thema.
De Broeker Dorpsraad heeft geld gekregen om voor een onderzoek naar een onderdoorgang van de N247 bij Broek in Waterland. Ook is geld beschikbaar gesteld voor de aanleg van een Beachhandbalveld op Sportpark Markgouw. Een lijst met de initiatieven is bij dit persbericht gevoegd.
 
Stimuleringsregeling nog open voor nieuwe aanvragen
Burgers en maatschappelijke organisaties kunnen voor ondersteuning van maatschappelijke initiatieven subsidie tot een maximum van € 5.000,- aanvragen bij de gemeente Waterland. Met de Stimuleringsregeling Maatschappelijke initiatieven wil de gemeente de betrokkenheid van burgers bij elkaar en bij de kernen ondersteunen en de deelname van burgers aan het maatschappelijk leven stimuleren.
 

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 24 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina