naar Marker Nieuws indexpagina
Sportspektakels in mei vakantie
 
Op maandag 4 mei wordt het schoolplein van basisschool de Overhaal te Zuiderwoude gebombardeerd tot skatepark. Sportservice Zaanstreek-Waterland neemt skates en bescherming mee en verzorgt een skateclinic. Donderdag 7 mei is er de mogelijkheid voor alle kinderen van groep 8 uit Waterland om deel te nemen aan ‘Slag om Waterland’. Een samenwerking tussen SCS De Bolder, Jongerenwerk Waterland en Sportservice Zaanstreek-Waterland resulteert tot een sport- en speurtocht door de hele gemeente!
 
Skatespektakel op maandagmiddag 4 mei in Zuiderwoude
Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar zijn uitgenodigd om gratis deel te nemen aan dit skatespektakel. De buurtsportcoach van Zaanstreek-Waterland en een skeelerdocent komen deze middag naar Zuiderwoude met materiaal om een leerzame clinic te geven. Om 14.00 uur start de clinic met de basisprincipes van het skeeleren. In het verloop van de les worden er spelletjes en wedstrijdjes op de skates gedaan. Om 15.30 uur is de les ten einde en zijn de deelnemers hopelijk een aantal vaardigheden rijker.
Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar
phaakman@sportservicezaanstreekwaterland.nl met daarin je naam, leeftijd, schoenmaat en of je eigen materiaal hebt.
 
Slag Om Waterland op donderdag 7 mei
'Slag om Waterland' is een uniek en uitdagend jongerenevenement dat plaatsvindt in de vier grootste kernen van de gemeente Waterland (Ilpendam, Broek in Waterland, Marken en Monnickendam). In alle kernen wordt er op sport-, spel- en kennisonderdelen gestreden en jongeren worden gratis per streekbus vervoerd door busmaatschappij EBS. Er ontstaat een spannende en verrassende tijdstrijd tussen teams van 4 of 5 jongeren uit groep 8 van de gemeente Waterland. De dag begint al in de morgen bij de tennisbanen in Ilpendam en het einde wordt gevierd in de Bolder met een feestelijke prijsuitreiking en diner voor de deelnemers. Geef je tijdig op want er is ruimte voor maximaal 60 deelnemers.

De jongerenwerker van gemeente Waterland gaat langs alle groepen 8 in Waterland waar hij uitleg over ‘Slag om Waterland’ geeft en de inschrijfformulieren uitdeelt. Deze kunnen worden ingeleverd bij Sociaal Cultureel Centrum de Bolder in Monnickendam.
Voor meer informatie over de Slag om Waterland: Jongerenwerker J. den Enting, mail: jongerenwerker@waterland.nl, tel: 06-29594678.
 

Bron: Sportservice Zaanstreek-Waterland, vrijdag 24 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina