naar Marker Nieuws indexpagina
Dé ‘Croissant van Waterland’
van Keurslager Bon en Bakkerij Kees Gutter
 
Dat samen spelen in de zandbak kan leiden tot een overheerlijke samenwerking bewijzen Keurslager Bon en Bakkerij keesGutter. Beide Waterlandse ondernemers slaan de handen ineen voor de allerlekkerste hamkaas croissant van Waterland.

De drie broers van Bon traden in de voetsporen van vader Theo Bon, zoals de twee dames Gutter in de voetsporen van vader Kees Gutter traden. Een toekomst die ze in de zandbak nog niet konden vermoeden. De nieuwe generatie ondernemers groeiden beiden in het Waterlandse op en de families zagen elkaar regelmatig. Nu, tientallen jaren later, hebben de zonen en dochters elkaar opnieuw gevonden.

De perfecte hamkaas croissant
Het ambachtelijk gemaakte deeg wordt laagje voor laagje opgebouwd, zodat het extra luchtig is. Natuurlijk is het meel Frans, want daar maak je de beste croissants van en uiteraard wordt er echte roomboter gebruikt. Vervolgens wordt de croissant met liefde gevuld met heerlijk geurende en smakende achterham van de keurslager. Bij deze ham van Nederlandse bodem, voor 94% bestaande uit ambachtelijk varkensvlees, is het gebruik van E-nummers, kleur-en smaakstoffen beperkt tot het minimum, waardoor de echte hamsmaak tot zijn recht komt. De ham wordt geproduceerd onder het label ‘keten duurzaam varkensvlees’. Tot slot wordt het deeg gevuld met een smeuïge plak kaas en daarna wordt de croissant geduldig afgebakken.

Dé ‘Croissant van Waterland’
Wat Keurslager Bon, gevestigd in Amsterdam, gemeen heeft met bakkerij KeesGutter, met vestigingen in groot Waterland en Amsterdam, is de liefde voor het vak. Pure, duurzame producten die met de beste ingrediënten worden samengesteld en bovenal bijzonder lekker smaken. Dat de samenwerking  bovendien echt Waterlands is, maakt dit broodje dé ‘Croissant van Waterland’!

Over Kees Gutter
Kees Gutter(www.keesgutter.nl) is al 55 jaar dè Waterlandse bakker met in totaal 8 vestigingen in Monnickendam, Purmerend, Volendam en Amsterdam. Er kan ook besteld worden in de webwinkel op www.broodonline.nl.
 

Bron: Bakkerij Kees Gutter, zaterdag 25 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina