naar Marker Nieuws indexpagina
De 3e editie van de Slag om Waterland
Sport-spel-kennis-spektakel voor jongeren op donderdag 7 mei 2015
 
'De Slag om Waterland' is een uniek en uitdagend ééndaags jongerenevenement voor kinderen uit groep 8 van de basisscholen in de gemeente Waterland en het vindt plaats in de vier grootste kernen. De start is in Ilpendam, via Broek in Waterland gaat de ontdekkingsreis naar Marken met als eindstop Monnickendam.
 
Er wordt in alle kernen op sport-, spel- en kennisonderdelen gestreden. Aandacht is er voor de rijke (cultuur)historie van dit gebied en de bijzonderheden van de verschillende kernen. Voor één dag zijn de kinderen toeristen in de eigen gemeente en doen ze ontdekkingen die wellicht bijblijven.
 
Wie scoren de meeste punten, wie geven beste antwoorden, wie zijn het snelst in deze race tegen de klok en wie winnen na een lange dag uiteindelijk de 3e editie van de Slag om Waterland?
 
Wederom zal een spannende en verrassende tijdstrijd ontstaan tussen de teams,  die bestaan uit 4 of 5 vrienden/vriendinnen. Ruimte is er voor maximaal 60 deelnemers. Ook dit jaar worden de deelnemers gratis per streekbus vervoerd door busmaatschappij EBS !!
 
De feestelijke afsluiting is in De Bolder met een gezamenlijk diner en een spannende prijuitreiking.
 
1 RACE, 1 KLOK, 1 COMMANDOCENTRUM = 1 SPEKTAKEL
 
Dit evenement wordt georganiseerd door de jongerenwerker van de Gemeente Waterland, Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Sportservice Zaanstreek Waterland. Zonder de inzet van meerdere vrijwilligers is het niet mogelijk om de 'Slag om Waterland' te organiseren.
 
Doelen:
Op een originele manier via een boeiend programma jongeren ervaringen op laten doen in andere kernen van de Gemeente Waterland dan waar ze zelf woonachtig zijn. Hierdoor kan het bewustzijn groeien dat ze onderdeel uitmaken van een groter geheel (kind, kern, gemeente) en komen ze meer te weten over de bijzonderheden en Waterlandse schoonheden in hun eigen gemeente. Leeftijdgenoten uit verschillende kernen komen samen, ontmoeten elkaar en gaan op sportieve wijze de strijd met elkaar aan. Dit  vergroot de kans op nieuwe vriendschappen. Het reizen zonder ouders is voor de meesten een leerzame ervaring en vergroot de zelfstandigheid en (be)leefwereld. Over 4 maanden zullen deze jonge ontdekkingsreizigers namelijk dagelijks het de kernen uit reizen op weg naar één van de Voortgezet Onderwijs scholen in de regio. Maar eerst proberen de Slag om Waterland te winnen.
 

Bron: Jerome den Enting, zaterdag 25 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina