naar Marker Nieuws indexpagina
Lintjesregen in de gemeente Waterland 2015 (video)
vrijdag 24 april 2015

 

 

Vanaf heden mogen weer drie Waterlanders zich Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen, te weten Kees Gutter, Dick Lommerse en Pieter Pereboom.

Voorafgaand aan Koningsdag vindt in elke gemeente de “Lintjesregen” plaats. Vrijdag 24 april speldde burgemeester Luzette Wagenaar de versierselen bij drie Waterlanders op.

Wederom waren alle geridderden in de gemeente Waterland uitgenodigd om de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen van dichtbij mee te maken. En ook dit haar waren weer heel veel van hen op de uitnodiging ingegaan. Burgemeester Wagenaar noemde in haar toespraak ook het feit dat het dit jaar het 200e jaar is dat het Nederlandse decoratiestelsel bestaat. Koning Willem Alexander zal dit jaar een andere invulling geven aan Koningsdag. Het exacte programma is nog met wat geheimzinnigheid omhuld, maar namens de gemeente Waterland zal Rini de Weijze aanwezig zijn bij de festiviteiten in Dordrecht.

Als eerste werd Kees Gutter naar voren geroepen. Bij iedereen natuurlijk al jarenlang beter bekend als bakker Gutter, maar ook in heel Waterland bekend vanwege zijn enorme sociale betrokkenheid. Burgemeester Wagenaar: "Je persoonlijke belangstelling voor de gemeenschapszin van Waterland en persoonlijke inzet en betrokkenheid tonen aan dat je een zeer grote bijdrage levert aan de Waterlandse gemeenschap". Onder groot applaus kreeg hij zijn lintje opgespeld.

Dick Lommerse kreeg zijn onderscheiding voor zijn vele werk voor de Rooms Katholieke parochie in Monnickendam. Jarenlang bekleedde hij meerdere functies binnen de parochie, en heeft zich onder andere in de jaren tachtig heel actief bezig gehouden met het herstel van de Katholieke kerk.

De laatste die de versierselen kreeg opgesteld was Pieter Pereboom. Bij velen beter bekend als Pep. Hij is nu vooral bekend vanwege het feit dat hij met zijn website www.markernieuws.com al het nieuws van zijn woonplaats Marken brengt. En als vrijwilliger van omroep PIM wordt dat nieuws dan ook via de kabelkrant en het tv kanaal van omroep PIM met de rest van Waterland gedeeld. In het verleden bekleedde hij vele bestuursfuncties op Marken, waaronder secretaris van de Marker Evenementen Stichting en de Stichting Marker Jongeren.

Na het zingen van het Wilhelmus en het fotopersmomentje was het nog even tijd voor een gezellige nazit waar door de aanwezigen, onder het genot van een oranje-bittertje, lekker werd nagepraat over het afgelopen jaar.

 

 

Interviews : Bert Schalkwijk & camera : Ron Burgering
Kees Gutter en partner Dick Lommerse en partner
Moeder van Pieter Pereboom (Pep) Muzikale klanken kwamen van de 'Voor Anker Band' uit Marken
Pieter Pereboom & Kees Gutter

Bron: Omroep PIM, zaterdag 25 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina