naar Marker Nieuws indexpagina
Het Marker Brass Ensemble vierde zeventig jaar bevrijding
‘We’ll meet again’ was het thema afgelopen zaterdagavond in dorpshuis Het Trefpunt op Marken. Het Marker Brass Ensemble (MBE) onder leiding van Klaas Elbert Pereboom gaf een bevrijdingsconcert, met medewerking van Jacob Commandeur, het Marker Saxofoon Kwartet, Nick Springer en Maikel Schipper. De vele aanwezigen hebben zichtbaar genoten van dit concert.
 
De avond begon met ‘Kleine Dreigroschenmusik’, vooroorlogse muziek. Vervolgens volgden onder andere ‘Alexander’s Ragtimeband’, ‘I only have eyes for you’, ‘The way you look tonight’ en ’76 Trombones’. Na de pauze schoof ook het Marker Saxofoon Kwartet, Nick Springer op piano en Maikel Schipper op slagwerk aan, waarbij het MBE aantrad als Big Band formatie.  Het concert werd vervolgd met ‘The Longest day’, ‘Hymn to the fallen’ en ‘Boogie Woogie Bugle Boy’. Na deze nummers was het de beurt aan solist Jacob Commandeur. Hij zong, samen met de Big Band, onder andere ‘Cry me a River’ en ‘Moondance’, en hij deed dit op imponerende wijze.
 
Aan het einde van het concert was het tijd voor een aantal ‘meezingers’. Van ‘Als op het Leidse Plein de lichtjes weer eens branden gaan’, ‘Daar zijn de appeltjes van oranje weer’ tot ‘We’ll meet again’ en ‘From the time you say goodbye’.
 
Het MBE kan terugkijken op een zeer geslaagd bevrijdingsconcert en zeker voor herhaling vatbaar volgens de vele aanwezigen.

Bron: PepProductions, zondag 26 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina