naar Marker Nieuws indexpagina
Pep gehuldigd tijdens Aubade
 
Zoals de traditie, werden vandaag de mensen die dit jaar een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen gehuldigd tijdens de aubade op het kerkplein. In totaal hebben vier mensen vanuit de Gemeente Waterland een onderscheiding gekregen. Naast dhr. C. Gutter, dhr. T. Lommerse (beide Lid in orde van Oranje-Nassau) en mw. prof. dr. H. de Heas (Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw) kreeg ook 'onze' Pep een lintje. Pep is onderscheiden als Lid in orde van Oranje-Nassau.
 
De burgemeester heeft tijdens een vergadering van de Eilandraad, toegezegd een keer in het openbaar te verschijnen in Marker klederdracht.
Vandaag was dan ook dag dat de belofte werd waar gemaakt en verscheen Luzette Wagenaar-Kroon, met Ambtsketen, op het bordes. Zij werd in recordtempo van 8 minuten aangekleed door Neeltje van Altena-Boneveld en Jannetje Uithuisje-Schouten.
 
Na de toespraak van burgemeester mw. L. Wagenaar-Kroon werd de aubade voortgezet met het zingen van een aantal liederen, toespraak van Anton van Altena vanuit de Oranje Vereniging en het bekendmaken van de opbrengst van de bazar. De bazar werd dit jaar door Kon. Chr. Muziekvereniging Juliana georganiseerd. Carla Schipper, voorzitter van de muziekvereniging, maakte de uitslag bekend. Dit jaar was de bazar 2 dagen, ipv de gebruikelijke 3 dagen, maar dat heeft voor de uitslag niet veel uitgemaakt. Ondanks dat de bazar dit jaar niet heel druk bezocht is, waren de organisatoren heel blij met de opbrengst. De totale opbrengst van de bazar 2015 is:
 
€ 12.467,21
 
Stefan Stooker (zelf actief lid van Juliana) heeft dit bedrag, op 2 cent na, geraden. Hij heeft hiermee een lang weekend of midweek op de Veluwe gewonnen.
De opbrengst zal gebruikt gaan worden voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten en om de jeugd bij het orkest te blijven betrekken zodat de muziekvereniging ook op lange(re) termijn aantrekkelijk blijft.
 
Dhr. T. Lommerse, Lid in de Orde van Oranje Nassau Pep, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Even een foto vanaf het bordes maken Bekendmaking opbrengst bazar 2015

Bron: Mijn Producties, maandag 27 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina