naar Marker Nieuws indexpagina
Waterland lanceert lokaal meldpunt minder regels
Betere dienstverlening door aanpak overbodige regelgeving
 
Vandaag heeft de gemeente Waterland een digitaal meldpunt gelanceerd om de strijd aan te gaan met overbodige regelgeving. Het Lokaal Meldpunt Minder Regels maakt deel uit van het landelijke programma “Beter en Concreter” van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). De burgers kunnen via het meldpunt aangeven welke regels of procedures zij in praktijk als lastig of zelfs overbodig ervaren. De gemeente gebruikt de meldingen om haar dienstverlening zo veel mogelijk te verbeteren.
 
Betere dienstverlening
Het Lokaal Meldpunt Minder Regels in Waterland vloeit voort uit het “Beter en concreter programma” waarbij de ministeries van Binnenlandse Zaken, Economische Zaken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten zich gezamenlijk inzetten voor het aanpakken van regeldruk, het verbeteren van dienstverlening en de juridische kwaliteit van regels. Naar aanleiding van dit programma namen veel bestuurders zich voor de regelgeving in hun gemeenten opnieuw onder de loep te nemen. Zo ook in Waterland. Burgemeester Wagenaar –Kroon: “Dit digitale meldpunt geeft inwoners de mogelijkheid om overbodige of onduidelijke regels bij ons te melden. Op die manier kunnen wij kritisch naar onze regels en procedures kijken want wij vinden het belangrijk om onze dienstverlening continu te blijven verbeteren. Het Lokaal Meldpunt Minder Regels is een geschikt instrument om in beeld te krijgen welke regels als onnodig, complex of tegenstrijdig worden ervaren”.
 
Website
Via de website van de gemeente Waterland is het voor de burgers mogelijk om complexe regels, omslachtige procedures of onduidelijke formulieren te melden. Aan de hand van de meldingen wordt gekeken of het mogelijk is om de betreffende regels en procedures aan te passen en de dienstverlening te verbeteren. Inwoners worden op de hoogte gehouden over de voortgang van de meldingen.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 30 april 2015

naar Marker Nieuws indexpagina