naar Marker Nieuws indexpagina
SPW opent tweede Informatiepunt in Waterland op Marken
officiële opening vrijdag 8 mei door wethouder Bekhuis
 
Donderdag 23 april 2015  heeft de gemeenteraad het onderzoek en het breed gedragen voorstel van Stichting Promotie Waterland (SPW), ten behoeve van de mogelijkheden voor de inrichting van een Informatiepunt op Marken, behandeld. De raad is unaniem met het voorstel akkoord gegaan. Het Informatiepunt wordt op 8 mei 2015 officieel geopend door wethouder mevr. Gabriëlle Bekhuis.

De afgelopen maand is op de achtergrond al hard gewerkt door bestuur en vrijwilligers van SPW om ervoor te zorgen dat het Informatiepunt, na akkoord, ook zo snel mogelijk gerealiseerd kon worden. Janine Klein, directeur SPW: “We hebben de afgelopen weken veel werk verzet om de inrichting te realiseren en diverse klussen uit te voeren. Ook hebben we diverse bijeenkomsten met de nieuwe vrijwilligers gehouden om hen te informeren over de stand van zaken en over de inhoud van het werk en de werkwijze van SPW.”

Soft launch
Het Informatiepunt op Marken wordt gerund door lokale vrijwilligers. Het is op 1 mei 2015 officieus open gegaan, zodat er een week proefgedraaid kan worden door de nieuwe vrijwilligers. “We hebben nu 10 enthousiaste Marker vrijwilligers. Ze worden ingewerkt door onze vrijwilligers van het Informatiepunt uit Monnickendam. De Markers weten veel over het schiereiland, waar de vrijwilligers van het huidige informatiepunt veel weten over de werkwijze, zoals de administratieve handelingen, van SPW. Door deze samenwerking wordt het kennisniveau van alle vrijwilligers verhoogd.”

Officiële opening
Op vrijdag 8 mei aanstaande wordt tussen 16.00 en 17.30 uur het nieuwe Informatiepunt Waterland op Marken officieel in gebruik genomen. Wethouder Toerisme, mevrouw Bekhuis, zal het Informatiepunt om 16.30 uur openen en wie geïnteresseerd is, is van harte welkom bij deze opening. Zeilvloot Monnickendam verzorgt speciaal voor SPW een gratis overtocht van Monnickendam naar Marken en terug. Wie mee wil varen kan zich vooraf, onder vermelding van naam, aantal personen en contactgegevens aanmelden via Pirka@levenvandewind.nl . De Zeilvloot vertrekt om 15.15 uur vanaf de Lange Brug in Monnickendam en vaart terug rond 17.30 uur.

Vrijwilliger worden?
Het Informatiepunt is in eerste instantie geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 - 16.00 uur. Janine Klein: “We gaan open naar gelang het aantal vrijwilligers en zijn hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers die op Marken wonen. Wie geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in ons nieuwe Informatiepunt, nodigen we van harte uit om eens binnen te lopen en te komen kijken of om contact op te nemen met Janine Klein op janine@onswaterland.nl  . We hopen dat we met meer vrijwilligers ook Marken nog beter kunnen promoten!”
 

Bron: Stichting Promotie Waterland, maandag 4 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina