naar Marker Nieuws indexpagina
Zeventig jaar bevrijding op Marken
Griet Vogel ontsteekt het bevrijdingsvuur
Zeventig jaar bevrijding op Marken begon met het vlag hijsen en eindigde met het traditionele kienen in kantine ‘Nooitgedacht’. Tussendoor werd onder andere het bevrijdingsvuur ontstoken door Griet Vogel.
 
De Oranjevereniging op Marken had een leuk programma samengesteld. Om 09.00 uur werd het programma geopend met het vlag hijsen op het Kerkplein, voor het voormalige gemeentehuis, uitgevoerd door oud militairen en actief dienende. Vervolgens werd er samen met de Christelijke muziekvereniging ‘Juliana’ een rondgang door Marken gemaakt.
 
Half tien was het koffietijd op Marken. Na het koffiedrinken werden er op het Kerkplein vaderlandse liederen gezongen, met muzikale begeleiding van ‘Juliana’. Na het zingen was er voor iedereen een bevrijdingscocktail. Voor personen jonger dan achttien jaar was er een ijsje. Alles aangeboden door de Oranjevereniging. Rond de klok van twaalf kwam het bevrijdingsvuur aan op het Kerkplein. Griet Vogel ontstak met een fakkel het bevrijdingsvuur.
Griet had uren daarvoor het vuur opgehaald met de Atletiek Vereniging Monnickendam in Wageningen. Van Monnickendam naar Marken werd zij lopend vergezeld door diverse plaatsgenoten. Na het bevrijdingsvuur kwamen zingend de ‘Star Sisters’ met een jeep het Kerkplein oprijden. De gezusters Van Riel vertolkten deze act als echte artiesten.
 
In de middag was er kienen in kantine ‘Nooitgedacht’ van Sportvereniging Marken, voor alle leden van de Oranjevereniging op Marken van zestig jaar en ouder. Dit evenement werd mede georganiseerd door de Stichting Welzijn Ouderen Marken.
 
Na het kienen was het officiële programma ten einde, maar kon er in de lokale horeca nog verder worden gefeest.
 Alle foto's van Bevrijdingsdag 2015  Alle foto's van Bevrijdingsvuur 2015
 Alle foto's van Bevrijdingsdag 2015  Alle foto's van Bevrijdingsvuur 2015

Bron: PepProductions, dinsdag 5 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina