naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
SPW informatiepunt op Marken officieel geopend
Gabriëlle Bekhuis opent het informatiepunt door het  verwijderen van de folie over het VVV informatie bord 
 
Donderdag 23 april jongstleden heeft de gemeenteraad van Waterland het onderzoek en het breed gedragen voorstel van Stichting Promotie Waterland (SPW), ten behoeve van de mogelijkheden voor de inrichting van een Informatiepunt op Marken, behandeld. De raad is unaniem met het voorstel akkoord gegaan. Afgelopen vrijdag werd het Informatiepunt officieel geopend door wethouder van de toerisme in de gemeente Waterland Gabriëlle Bekhuis. 
 
De afgelopen maand is op de achtergrond al hard gewerkt door bestuur en vrijwilligers van SPW om ervoor te zorgen dat het Informatiepunt, na akkoord, ook zo snel mogelijk gerealiseerd kon worden. Janine Klein, directeur SPW: “We hebben de afgelopen weken veel werk verzet om de inrichting te realiseren en diverse klussen uit te voeren. Ook hebben we diverse bijeenkomsten met de nieuwe vrijwilligers gehouden om hen te informeren over de stand van zaken en over de inhoud van het werk en de werkwijze van SPW.” 

Het informatiepunt op Marken wordt gerund door lokale vrijwilligers. Het is op vrijdag
1 mei officieus open gegaan, zodat er een week proefgedraaid kon worden door de nieuwe vrijwilligers. “We hebben nu 13 enthousiaste Marker vrijwilligers. Ze worden ingewerkt door onze vrijwilligers van het Informatiepunt uit Monnickendam. De Markers weten veel over het schiereiland, waar de vrijwilligers van het huidige informatiepunt veel weten over de werkwijze, zoals de administratieve handelingen, van SPW. Door deze samenwerking wordt het kennisniveau van alle vrijwilligers verhoogd.”
 
 
Zeilvloot Monnickendam had speciaal voor deze middag een gratis overtocht geregeld van Monnickendam naar Marken en terug. Er hadden zich ruim veertig personen voor deze overtocht aangemeld. Muzikale omlijsting was er van de nieuwe Marker formatie ‘The Outlaw’. Deze formatie zal ook optreden tijdens de komende Marker Havenfeesten.
 
Het informatiepunt is (voorlopig) open van donderdag tot en met zondag, van 12.00 tot 16.00 uur. “We gaan open naar gelang het aantal vrijwilligers en zijn hiervoor nog op zoek naar vrijwilligers die op Marken wonen. Wie geďnteresseerd is in vrijwilligerswerk in het nieuwe informatiepunt, nodigen we van harte uit om eens binnen te lopen en te komen kijken”, aldus Janine Klein.
 
Nard Jansen (SPW) deed het openingswoord   Gabriëlle Bekhuis
  'The Outlaw' verzorgde de muzikale omlijsting  

Bron: PepProductions, zaterdag 9 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek