naar Marker Nieuws indexpagina
Buurtbus Waterland van start
maandag 18 mei eerste rit van de Buurtbus
 
Buurtbus Waterland gaat starten! De eerste rit van de Buurtbus vindt plaats op maandag 18 mei 2015 en vertrekt om 10.00 uur vanaf de halte Swaensborch, via Zuiderwoude naar de camping Uitdam en terug via Zuiderwoude-Broek in Waterland-Zuiderwoude-Monnickendam-Overleek-Ilpendam-Purmer en Waterland ziekenhuis. De eerste passagier is ook al bekend: wethouder Laura Bromet zal tijdens de eerste rit namens gemeente Waterland met de buurtbus meerijden. Een enthousiaste groep vrijwillige chauffeurs gaat er voor zorgen dat kernen waar geen openbaar vervoer is, aansluiting krijgen met kernen waar deze voorziening wel is. De Stadsregio Amsterdam is opdrachtgever en materieel en planning is in handen van openbaar vervoerder EBS.

Wethouder Bromet is blij dat de buurtbus nu echt gaat starten: “Het was een lange, hobbelige weg en het is gelukt! Bij de start van de buurtbus wisten we al dat dit soort processen vooral tijd nodig hebben en dat is wel gebleken. Alle partijen zijn er voor de voor de volle 100% voor gegaan. In een tijd waar veel
voorzieningen verdwijnen is het mooi om te zien dat er ook voorzieningen bij kunnen komen. Met de buurtbus zijn dorpen als Zuiderwoude en Uitdamvoortaan ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Ik ben trots op de constructieve samenwerking tussen de partijen en op de vereniging Buurtbus Waterland in het bijzonder.”

Vereniging Buurtbus Waterland
De vrijwilligers die zich in de afgelopen maanden hebben aangemeld kunnen nu op korte termijn ook daadwerkelijk als chauffeur gaan rijden. Lou Bommer, de voorzitter van de vereniging Buurtbus Waterland: “Er is de afgelopen periode veel overlegd en veel werk verzet. Fijn dat alle woorden en plannen nu worden omgezet in daden. De Vereniging Buurtbus Waterland is sinds 26 januari 2015 een feit en telt inmiddels dertig enthousiaste leden/vrijwillige chauffeurs.”

Eventjes gratis
In de tijdelijke bus is nog geen chipkaartapparatuur ingebouwd en dit betekent dat er tot de komst van de nieuwe „eigen. bus gratis gereisd kan worden. Een mooie manier voor inwoners om kennis te maken met de nieuwe busdienst. Dit met dank aan EBS B.V. De halteborden zijn inmiddels geplaatst en de website: www.buurtbuswaterland.nl wordt afgerond. De verwachting is dat bij de start van de zomerdienstregeling, begin juli de nieuwe bus gaat rijden.

Informatie en aanmelden
De vereniging is altijd nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en een bestuurslid. Meer informatie over aanmelding als vrijwilliger, routes, haltes en tarieven is te vinden op de website van de Buurtbus Waterland www.buurtbuswaterland.nl.
 
 Dienstregeling Buurtbus, lijn 419
 www.BuurtbusWaterland.nl

Bron: Gemeente Waterland, vrijdag 15 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina