naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek
Patrick Leeflang hangt voetbalschoenen aan de wilgen
Patrick Leeflang met echtgenote Merith en dochter Sara (rechts) en een nichtje
Sportpark ‘Nooitgedacht’ op Marken was afgelopen zaterdag de plek waar voetballer Patrick Leeflang  uit Volendam z’n afscheidswedstrijd speelde. Sportvereniging Marken had een leuk programma samengesteld, waarbij de afscheidswedstrijd tussen het huidige S.V. Marken 1 en een team van oud medespelers van Patrick, het belangrijkste onderdeel was.
 
De genodigden werden rond de klok van één ontvangen in de kantine van de plaatselijke SV, waarbij er koffie met gebak werd aangeboden door twee lieftalige dames in Marker klederdracht. Om half twee was het tijd voor twee toespraken. De voorzitter van S.V. Marken, Jan Peereboom,  opende de middag. Hij roemde de kwaliteiten van Patrick en ook z’n ijdelheid. Patrick vond altijd dat hij ‘een goddelijk lichaam’ had. Na Peereboom kwam de hoofdtrainer van S.V Marken, Martin Boes, aan het woord. Hij deed z’n toespraak volledig in rijmvorm. Na z’n betoog stuurde Boes de spelers naar de kleedkamer voor de warming up.
 
Om half drie begon de afscheidswedstrijd tussen S.V. Marken en Team Patrick. De volledige eerste helft speelde Patrick bij z’n ‘eigen’ team. In de tweede helft verving hij z’n gele ‘Patrick’ shirt door het witte shirt van S.V. Marken. Dat de wedstrijd werd gewonnen door team Patrick, 3-2, was een formaliteit. Vijf minuten voor het einde van de match, kwam echtgenote Merith en dochter Sara het veld op, om hem een afscheidsboeket aan te bieden.
 
Patrick heeft tijdens z’n voetbalcarrière gespeeld bij FC Volendam, SV Spakenburg, AFC ’34, VV Katwijk, Zwaluwen ’30 en beëindigde reeds in januari 2015 z’n carrière bij S.V. Marken. Door drukke werkzaamheden stopte hij toen reeds met z’n voetballoopbaan.
 
Voorzitter Peereboom schreef als voorwoord in het ‘luxe’ programmaboekje, dat Patrick een zeer nuttige aanvulling was op de jonge generatie spelers bij SV Marken. Voor menig jonge speler was hij een soort vaderfiguur. Maar nu op veertig jarige leeftijd heeft hij’z’n voetbalschoenen aan de wilgen gehangen.
     

Bron: PepProductions, zondag 17 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina   /   naar Fotoboek