naar Marker Nieuws indexpagina
George van Altena in WK-selectie CP-team
 
Het Nederlands CP-team heeft de selectie voor het komende wereldkampioenschap bekend gemaakt. Bondscoach Marcel Geestman mag 14 spelers meenemen naar het toernooi, dat van dinsdag 16 tot en met zondag 28 juni in Engeland wordt gespeeld. Aan het WK doen zestien landen mee, verdeeld over vier poules. Oranje is ingedeeld in een groep met Argentinië, Canada en Noord Ierland. De beste twee landen van iedere poule plaatsen zich voor de kwartfinales.
 
“Het hoofddoel is om ons te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016,” zegt Marcel Geestman. “De beste acht landen van dit WK mogen daar naar toe dus we moeten de kwartfinale halen om dat te bereiken. En daartoe moeten we in staat zijn.” Nederland spreekt een aardig woordje mee in het mondiale CP-voetbal: Op het EK van vorig jaar werd Oranje tweede achter Oekraïne, een prestatie om trots op de zijn. Met Oekraïne zijn Rusland, Iran en Brazilië de topfavorieten op het komende WK. Nederland komt daar normaal gesproken kort achter. “Maar we komen steeds dichterbij,” vindt Geestman, “hoewel de concurrentie ons natuurlijk ook op de hielen zit.” 
 
Karakter
Het samenstellen van de selectie kostte Geestman en zijn staf nog de nodige hoofdbrekens: “We trainen met een vaste groep van 18 jongens en ik mag er nou eenmaal maar 14 selecteren voor het WK. Dat betekent dat ik vier spelers heb moeten teleurstellen. Dat is voor niemand leuk, maar dat zijn nou eenmaal de wetten van de topsport.” Eén van de vertrouwde namen in de WK-selectie is Stephan Lokhoff, die inmiddels 168 interlands achter zijn naam heeft. Lokhoff (33) is met zijn ervaring van grote waarde voor de ploeg: “Hij is niet meer de jongste en heeft hij wat blessures gehad, maar Lokhoff is echt een jongen met karakter, die heb ik er graag bij,” aldus Geestman.
 
De selectie
George van Altena (sv Marken), Stefan Boersma (sc Joure), Lars Conijn (WSV’30), Daan Dikken (vv Meerburg), Peter Kooij (vv Maarssen), Stephan Lokhoff (vv Heumen), Joey Mense (vv Sportclub Lochem), Rik Rodenburg (vv Meerburg), Jeroen Saedt (sv Zutphen), Iljas Visker (SML), Minne de Vos (vv CKC), Guido Floors (AZC Zutphen), Teddy Witjes (vv Read Swart), Jeroen Schuitert (Enter Vooruit)
 
Oranje speelt zijn eerste wedstrijd op woensdag 17 juni tegen Argentinië. Twee dagen later is Noord Ierland de tegenstander en de laatste groepswedstrijd tegen Canada staat gepland op zondag 21 juni.
 
Op de officiële site van het WK staat aanvullende toernooi-info
www.cp2015.com
 

Bron: Ons Oranje, maandag 18 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina