naar Marker Nieuws indexpagina
S.V. Marken MD1 KAMPIOEN !!
na 6-2 overwinning op FC Uitgeest MD1

 

 

 

Kampioenschap Sportvereniging Marken MD1!!
Na de zomerstop van 2012 zijn de meiden van de MD1 van de SV Marken ( Toen ME1) begonnen met trainen. Na een half jaar werd er begin  januari 2013 voor het eerst in competitieverband gespeeld. De resultaten waren in die beginperiode van ondergeschikt belang. Plezier en een enorme drang om te leren stond voorop. Het was ( en is) vooral een hele echte vriendinnen groep.
 
Na een paar jaar op een half veld gespeeld te hebben, werd afgelopen zomer de overstap naar het hele veld gemaakt. Hoe zouden ze deze verandering oppakken? Zouden ze de ruimtes voldoende kunnen benutten?
 
Al snel werd duidelijk dat dit grote veld de meiden goed beviel. Er werd steeds beter gespeeld en ook de trainingsopkomst bij de meiden bleef onverminderd hoog. Dit resulteerde dan ook in de najaars competitie van 2014 in een hoge klassering. Op de cruciale wedstrijden ontbrak nog net het vermogen om de wedstrijden naar ons toe te trekken.
 
In januari van dit jaar begon dan de voorjaarscompetitie…. Het afhaken in de slotfase van de afgesloten najaars competitie  zat de meiden toch niet helemaal lekker. Zouden ze nu wel mee kunnen strijden om de titel?
 
In die eerste maanden van 2015 speelden wij slechts een aantal wedstrijden. Het oneven aantal van de ploegen, het weer en het aanvragen van snipperdagen waren hiervan de oorzaak. Zo liepen wij eind maart 4 wedstrijden achter op een aantal andere ploegen. Wij stonden weliswaar op verliespunten bovenaan, maar dat is geen garantie! Vanaf april is er elke zaterdag gestreden voor de winst. Meestal lukte dat, maar er werden ook wat puntjes verspeeld. De competitie bleef daardoor super spannend met 3 ploegen die aan elkaar gewaagd waren. We gingen wedstrijden inhalen en kropen steeds dichter naar de kop positie toe…. Afgelopen woensdag 27 mei speelden we een “thuis”  wedstrijd bij de Rijp MD1. Het werd een wedstrijd met 2 gezichten.  De eerste helft waren we oppermachtig en stonden we in no time 3-0 voor. Na de rust viel er een tegendoelpunt en stortte ons spel volledig in. Was het de druk en/of spanning? De laatste 10 minuten kwamen we weer wat onder de druk vandaan  en konden we de wedstrijd uitspelen. De 3 punten waren in de race om de titel broodnodig.
 
Vrijdagavond 29 mei 2015, 19:00:…
De kampioenswedstrijd tegen FC Uitgeest MD1 op ons eigen A veld. Het werd een wedstrijd waarin wij duidelijk beter waren. Een wedstrijdverslag is niet nodig , wij waren de terechte winnaar!! ONZE MEIDEN ZIJN KAMPIOEN. !!!
 
Als verrassing voor de meiden, hadden wij de KNVB trainer van de pupillen opleiding  uitgenodigd  om de bloemen uit te reiken en een klein woordje voor de meiden te doen.  Aart Korenhoff was bondscoach van de vrouwen onder de 19 jaar en wordt binnenkort technisch coördinator  meisjes/vrouwen voetbal. We hadden dus een echte “official” van de KNVB op het terrein!
 
Hierna volgde nog een hele leuke avond voor alle speelsters, ouders,  grootouders, familie, vrienden en kennissen. En niet te vergeten de trotse trainers!
 
Bianca / Simon
Trainers/leiders Sportvereniging Marken MD1

 

 

 

Bron: PepProductions, vrijdag 29 mei 2015

naar Marker Nieuws indexpagina