naar Marker Nieuws indexpagina
Gemeente Waterland rijdt elektrisch
 
De gemeente Waterland heeft twee elektrische auto’s in gebruik genomen. De auto’s zijn vanaf 1 juni 2015 in gebruik voor lokale dienstreizen door medewerkers van de gemeente. De auto’s rijden herkenbaar rond met het logo van de gemeente Waterland. Met de elektrische auto’s wordt op een duurzame manier invulling gegeven aan de groeiende behoefte van de organisatie en medewerkers om op efficiënte wijze hun taken flexibel en dicht bij de burger uit te kunnen voeren.
 
Duurzame keuze
Verduurzaming staat hoog op de agenda van het college. Burgemeester Luzette Wagenaar-Kroon vindt de elektrische auto’s een aanwinst: “We hadden al twee - elektrische- fietsen in gebruik voor de korte dienstreizen; nu kunnen medewerkers ook in de auto stappen voor bezoeken en vergaderingen die wat verder weg zijn. De auto’s zijn herkenbaar aan het logo van Waterland en de tekst: “Waterland, groen en duurzaam onderweg”.
Wethouder Laura Bromet is zeer ingenomen met de keuze voor elektrische auto’s: “Elektrische auto’s hebben veel voordelen – ze zorgen bijvoorbeeld voor schone lucht en voor minder geluidsoverlast. Fijn dat we op deze manier onze medewerkers op een verantwoorde en milieubewuste manier kunnen faciliteren.”
 
Auto 1 : GH-378-R, Renault Zoe, catalogusprijs € 26.487
Auto 2 : GH-379-R,  Renault Zoe, catalogusprijs € 26.292
   

Bron: Gemeente Waterland, maandag 1 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina