naar Marker Nieuws indexpagina
Oproep voor bewoners van Marken
 
In januari 2016 wordt de Watersnood van 1916  herdacht. Één van onderdelen van de herdenking is de realisatie van een herdenkingsmonument op Marken.
 
De oproep aan beeldend kunstenaars om een herdenkingsmonument te realiseren, leverde maar liefst 74 reacties op! Uit al die reacties heeft de selectiecommissie (bestaande uit vertegenwoordigers van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), gemeente Waterland en de Stichting Herdenking Watersnood Marken 1916) drie kunstenaars geselecteerd die opdracht krijgen om een schetsontwerp te maken.
 
Op 15 juni 2015 worden in dorpshuis 'Het Trefpunt' op Marken de drie schetsontwerpen aan de selectiecommissie gepresenteerd. Bewoners van Marken worden uitgenodigd om op de avond van 15 juni  hun voorkeur uit te spreken voor één van de ontwerpen. De commissie neemt het oordeel van de inwoners nadrukkelijk mee in de uiteindelijke keuze. De schetsontwerpen worden gepresenteerd in de grote zaal van dorpshuis 'Het Trefpunt' en u kunt van 19.00 tot 21.00 uur uw voorkeursstem uitbrengen.
 
Om te zorgen voor een objectief proces worden de schetsontwerpen anoniem gepresenteerd en zijn de betreffende kunstenaars niet aanwezig op 15 juni. Wij hopen zoveel mogelijk bewoners te kunnen begroeten!
De uitslag wordt uiterlijk 29 juni bekend gemaakt.
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 4 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina