naar Marker Nieuws indexpagina
Peuterspeelzaal ‘de Kladdegatjes’ verhuist naar ‘de Rietlanden’
 
Het is een feit!
Peuterspeelzaal 'de Kladdegatjes' zal het nieuwe schooljaar beginnen op een nieuwe locatie; namelijk in een klaslokaal van basisschool de Rietlanden op Marken. Een geheel nieuwe locatie is het voor de peuterspeelzaal niet, want sinds het 36 jarig bestaan van de peuterspeelzaal, zijn ze al eerder langere tijd gevestigd geweest in de basisschool. Daarna zijn ze verhuisd naar dorpshuis Het Trefpunt, waar de peuterspeelzaal na de grote verbouwing van Het Trefpunt, de beschikking had over een eigen ingang, speelplein en de ruimte achter de schuifwand van de grote zaal.
 
Heel lang is er over nagedacht en gesproken. Makkelijk was de beslissing tot verhuizen zeker niet. Maar nu het contract getekend is, valt er een hele last van de schouders van de bestuursleden van PSZ de Kladdegatjes af. Voorzitter Jenny Meijer-Visser legt uit; ‘De peuterspeelzaal kampt al enige jaren met het teruglopende aantal kinderen op Marken. Dat was tot nu toe altijd nog goed op te vangen, maar 2015 zou het jaar worden waarop er nog maar 15 peuters zouden overblijven op de peuterspeelzaal. Dat is weinig, maar we willen blijven voortbestaan! Wij willen dat er een voorziening op Marken blijft om onze peutertjes de kans te bieden zich voor te kunnen bereiden op het basisonderwijs.’
 
Met de telkens aangescherpte regelgevingen vanuit de overheid, werd het de peuterspeelzaal niet gemakkelijk gemaakt en moest het bestuur, die enkel uit vrijwillige moeders bestaat, alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. De combinatie van het teruglopend aantal peuters en de aangescherpte regelgeving, zorgde ervoor dat de peuterspeelzaal in gesprek ging met de directie van de Rietlanden.
Ook de basisschool merkt het teruglopend kinderaantal op Marken. Daardoor stonden er al 2 lokalen leeg. De basisschool was dan ook blij de peuterspeelzaal hierin te kunnen helpen.
 
Jenny; ‘Voor ons was dit een moeilijke stap omdat we een heerlijke ruimte  tot onze beschikking hadden in dorpshuis Het Trefpunt. We beseften, dat als wij als huurder het dorpshuis zouden verlaten, ook zij in de financiële problemen zouden kunnen raken. We zaten daar echt prima, maar bovengenoemde punten zorgde ervoor dat we op alle  kosten moesten besparen en back up nodig hadden om aan alle eisen te kunnen blijven voldoen.Na goede en openhartige gesprekken met het bestuur van Het Trefpunt, hebben wij begin dit jaar de knoop doorgehakt.’
 
   Buitenschoolse opvang ‘de Speelkamer’
Ook de Buitenschoolse Opvang (onderdeel van Stichting Kinderopvang Waterland) die sinds enkele jaren twee keer per week de ruimte van de peuterspeelzaal huurt, maakt de overstap naar de basisschool. Zij zullen samen met de peuterspeelzaal het klaslokaal gebruiken en dit kan prima omdat de BSO en de peuterspeelzaal verschillende openingstijden hebben. Het klaslokaal zal dan ook zodanig ingericht worden dat het voldoet aan de eisen en behoeften van de peuterspeelzaal als ook voor de kinderen van de buitenschoolse opvang.
 
Donderdagmiddag 4 juni 2015 is de medegebruikers-overeenkomst tussen CPOW (de stichting waar basisschool de Rietlanden onder valt), peuterspeelzaal 'de Kladdegatjes' en Stichting Kinderopvang Waterland ondertekend. Vanaf 1 augustus 2015 zullen beide partijen  hun onderkomen hebben in basisschool de Rietlanden op Marken aan de Buurterstraat.
 
Peuterspeelzaal 'de Kladdegatjes" Buitenschoolse opvang ‘de Speelkamer’
Geopend op: Geopend op:
Dinsdag- woensdag en vrijdagochtend Dinsdag en donderdagmiddag  
van 08.30 uur tot 11.45 uur van 15.00 uur tot 18.30 uur
 
 

Bron: Peuterspeelzaal 'De Kladdegatjes', dinsdag 9 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina