naar Marker Nieuws indexpagina
Start onkruidbestrijding in Waterland
Haven van Marken nabij de sluis
 
Deze week is de gemeente begonnen met verwijderen van het onkruid op de verhardingen. Nieuw dit jaar is dat Rijkswaterstaat nu samen met de gemeente Waterland ook de onkruidverwijdering op de haven van Marken en het fietspad op de omringdijk verzorgt.
 
Hoe bestrijden we het onkruid
Het onkruid wordt overal verwijderd door middel van borstelen en bosmaaien. Aansluitend op deze werkzaamheden wordt meteen een veegronde uitgevoerd zodat alles gelijk netjes en schoon wordt achtergelaten. Op de haven van Marken wordt dit jaar bij wijze van proef het talud naast de sluis niet onkruid vrij gemaakt maar gemaaid. Gebleken is dat het onkruid hier na het borstelen alweer snel opkomt waardoor het moeilijk bij te houden is. Aan het einde van het seizoen wordt bepaald of we deze werkwijze volgend jaar doorzetten.
 
Niet op eigen terrein en rondom voertuigen
Er wordt door de gemeente geen onkruid bestreden op de achterpaden en op gronden van bijvoorbeeld particuliere en bedrijven. Binnen deze strook kunnen inwoners zelf het onkruid verwijderen. Hetzelfde geldt in de directe omgeving rondom voertuigen gelet op mogelijk schade. We vragen daarom om uw auto('s) tijdelijk even op een andere plek te zetten wanneer het onkruidteam in uw straat aan het werk is.
 
Haven Marken
De werkzaamheden op de haven van Marken starten 15 juni 2015 en nemen naar verwachting twee weken in beslag. Naast het havenplateau worden ook de stegen en achterstraatjes in deze ronde meegenomen. In totaal worden dit jaar drie rondes uitgevoerd.
Het buitentalud op de strekdam bij de Hogedijk wordt met groot materieel bewerkt. Hier groeit de Polygoon (Japanse duizendknoop). Dit is een exotische plant die snel uitzaait en daardoor effectief moet worden bestreden.
Wij verzoeken bewoners op maandag 15 juni 2015 tussen 07.00 uur en 16.00 uur niet op de Hogedijk te parkeren.
 
Vragen
Namens de gemeente begeleidt de heer J. Borst de werkzaamheden. Neemt u voor eventuele vragen en/of opmerkingen gerust contact met hem op. De heer Borst  is bereikbaar via telefoonnummer (0299) 658 585 of per e-mail j.borst@waterland.nl
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 11 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina