naar Marker Nieuws indexpagina
Veel belangstelling voor windturbines bij de Nes op Open Winddag
 
Afgelopen zaterdag was het nationale ‘Open Winddag’. Een ieder kon tijdens deze dag de windturbines nabij de Nes van binnen bekijken. Ongeveer zeventig belangstellenden hebben van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.
 
Al enige jaren is er op Open Winddag ruim gelegenheid om meer te leren over windenergie. Windenergie is in ons winderige kustgebied een uitermate goede bron van duurzame energie.  De twee windturbines aan de Markerdijk bij de Nes leveren genoeg ‘groene’ stroom voor ongeveer 3.500 huishoudens. De turbines zijn eigendom van de Coöperatie Windenergie Waterland (CWW). Er zijn middels CWW ongeveer 400 gezinnen op coöperatieve wijze eigenaar van deze prachtige energiebron.
 
CWW molenaar Piet Visser was aanwezig van 10.00 tot 17.00 uur om tekst en uitleg te geven over de windturbines.  Jan Tessel van Stichting Duurzaam Waterland (SDW) kon een ieder informeren over duurzaamheid in het algemeen en over duurzaam wonen in bijzonder. Er was tevens gelegenheid om een zeer goede energiezuinige Led-bol te kopen met vijftig procent korting. 
 
Jan & Anneke Commandeur luisteren aandachtig naar de CWW molenaar De oudste zoon van Pieter Visser, Klaas Pieter, met z'n gezin
Deze dame studeert communicatie wetenschappen en had vele vragen voor Jan Tessel en Piet Visser

Bron: PepProductions, zaterdag 13 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina