naar Marker Nieuws indexpagina
Binnenkort bij een ieder op de mat : de PIM krant
vrijwilliger Laura Janssens toont het eerste exemplaar
   De PIM Krant in PDF  
Er is de afgelopen tijd keihard aan gewerkt, en de komende week zal hij in de gehele gemeente Waterland op de deurmat vallen: de PIM krant!
 
Enkele maanden geleden is PIM benaderd door een uitgeverij met de vraag of PIM het leuk zouden vinden om een krant uit te geven in de gehele gemeente Waterland. Deze uitgeverij had in de loop der tijd al veel ervaring opgedaan met het uitgeven van een krant voor andere lokale omroepen in Nederland. Het idee achter de krant was simpel: de uitgeverij zou advertentieruimte verkopen, en PIM zou de mogelijkheid krijgen om artikelen aan te leveren. Het leek ons een erg mooie kans om ons verhaal op deze manier aan iedereen in Waterland kenbaar te maken. En dus besloten we om een heuse PIM krant te gaan maken.
 
In de krant leggen we uit wie we zijn, blikken we terug, kijken we vooruit, stellen we een aantal van onze vrijwilligers voor, staat een prachtig verhaal van onze burgemeester, en nog zo veel meer. Zo staan er bijvoorbeeld ook vacatures in de krant die we graag opgevuld zouden zien met nieuwe enthousiaste vrijwilligers. Voorzitter Williejan Buter: "De meest gehoorde opmerking als we iemand voorstellen om ook vrijwilliger bij PIM te worden is 'nou, ik hoef niet met mijn kop op tv, hoor!' Maar we zijn juist vooral op zoek naar mensen op de achtergrond. Dus daarom in de PIM-krant ook een aantal vacatures die we hopen in te vullen.'
 
Maar wat we bovenal proberen uit te leggen in de PIM-krant is dat we met z'n allen PIM zijn! Precies zoals we ooit in ons openingsfilmpje hebben verwoord. Williejan: “Iedereen moet weten hoe uniek PIM is en zich realiseren dat dit hét medium is waarbij je kunt laten zien wie of wat je bent, waar je voor staat en wat je doet. Waterlanders, zowel inwoners, ondernemers, verenigingen, stichtingen, goede doelen en politici kunnen dankzij PIM hun boodschap delen. Want samen zijn we de Waterlandse gemeenschap en samen maken we PIM!”
 
Een speciaal woord van dank gaat uit naar onze kersverse vrijwilliger Laura Janssens. In het kleine team van vrijwilligers dat zich heeft gebogen over de inhoud van de krant is zij degene geweest die met een tomeloze inzet alle artikelen heeft gecorrigeerd, geredigeerd, en samen met de drukker de uiteindelijke opmaak en inhoud van de krant heeft bepaald. Het is een resultaat waar we allemaal erg trots op zijn. Wij wensen u in ieder geval heel erg veel leesplezier toe!

Bron: Omroep PIM, zondag 14 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina