naar Marker Nieuws indexpagina
Burgemeester gemeente Waterland verbiedt protestactie
 
Woensdag 17 juni 2015 was er een ludieke protestactie gepland op Marken om de aandacht te vestigen op de dagtoeristenbelasting, die de Gemeente Waterland heft om onder andere vanuit Volendam in Marken te kunnen overstappen op het openbaar vervoer naar Amsterdam.
 
Voor de geplande ludieke actie wilde men een slagboom met historische douanier voor de ingang van Marken neerzetten, vooral bedoeld als knipoog naar het verleden, toen in de middeleeuwen belasting betaald moest worden voor toegang bij een stadspoort.
 
Op grond van de Wet Openbare Manifestaties van 20 april 1988 had de organisatie deze ludieke actie netjes aangemeld bij de Burgemeester. Als reden voor het verbod werd aangegeven dat er geen attributen op de openbare weg mochten worden geplaatst zonder vergunning.  “Het is erg zonde dat deze nauwkeurig geplande actie niet door kan gaan en wij beraden ons over nieuwe acties. Voor ons is wel duidelijk dat de Gemeente niet zit te wachten op aandacht voor dagtoeristenbelasting die onder andere onze rederij ertoe dwingt deze in de meeste gevallen onterecht te innen” aldus Robert van Duuren van de rederij Volendam Marken Express.
 

Bron: Volendam Marken Express, dinsdag 16 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina