naar Marker Nieuws indexpagina
Wandelnetwerk ook in Waterland
 
Het college van Waterland heeft een overeenkomst getekend met Recreatieschap Twiske-Waterland om ook Waterland aan te laten sluiten bij het Wandelnetwerk Noord-Holland. Dit wandelnetwerk bestaat uit gezonde, sportieve en interessante wandelingen die de wandelaar langs al het mooie leidt dat Noord-Holland en Waterland heeft te bieden: mooie landschappen, lintdorpen, natuurgebieden, boerenlandpaden en paden langs eeuwenoude dijken en historische locaties. 

Wethouder Gabriëlle Bekhuis: “Het aansluiten bij het Wandelnetwerk betekent dat Recreatie Noord-Holland ook in Waterland wandelroutes gaat aanleggen. Ons mooie open veenweidelandschap leent zich natuurlijk uitermate goed voor een wandeling. Hiermee zetten we Waterland letterlijk op de kaart.”
 
Start in augustus
Met het tekenen van de overeenkomst kan door het recreatieschap het wandelnetwerk worden ingericht. Inmiddels is een start gemaakt met het plaatsen van de routepalen en stickers. De infopanelen volgen in de maand augustus. In de maand augustus wordt het Wandelnetwerk Waterland officieel geopend en de route door Waterland bekend gemaakt. 

Het complementeren van de wandelroutes in Noord- Holland is daarmee weer een stapje dichterbij gekomen. Het wandelnetwerk is verweven met LAW's®, Streekpaden en het Noord-Hollandpad (ook als gps-track). Wandelroutes kunnen vanaf september via
www.wandelnetwerknoordholland.nl gratis worden gedownload. Het netwerk biedt de mogelijkheid om zelf  de lengte en omgeving van de wandeling uit kiezen. Dat kan bij één van de startpunten, door een rondwandeling te kiezen, of door zelf een route samen te stellen in de routeplanner. 
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 16 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina