naar Marker Nieuws indexpagina
100 jaar droge voeten: Mijn Kijk op de Dijk
Fotowedstrijd: Laat je inspireren door ons Blauwe Hart
 
In 2016 vieren we dat we 100 jaar droge voeten hebben achter de dijken van het IJsselmeergebied, de vroegere Zuiderzee. Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart organiseert daarom een bijzondere fotowedstrijd rondom die zo oer-Hollandse dijken. Doe mee en stuur ons je mooiste foto met een korte toelichting van jouw ‘Kijk op de Dijk’!

Watersnood
In de nacht van 13 op 14 januari 1916 voltrok zich in Nederland een watersnood rond de Zuiderzee. In Noord-Holland vielen 19 doden, waarvan de meeste op Marken. Op zee kwamen nog eens 32 mensen om. Deze ramp vormde de aanzet tot de Zuiderzeewerken, waarvan de Afsluitdijk het meest bekend is. Een eeuw later vieren we dat er sindsdien geen watersnood meer is geweest.
 
Doe mee en steun Het Blauwe Hart
Wij kunnen uw foto’s goed gebruiken in onze verschillende communicatiemiddelen zoals onze website en nieuwsbrief. Ook zullen de mooiste foto’s gebruikt worden in een speciale tentoonstelling over 100 jaar droge voeten.
 
Prijzen
Er zijn twee prijzen: de publieksprijs en de prijs van onze vakjury. De winnaar van de publieksprijs mag mee op een landschapsexcursie van It Fryske Gea. De winnaar van de vakjuryprijs mag op excursie naar het vogeleiland De Kreupel (voor de kust van Medemblik).
 
Inzendtermijn
Je kunt meedoen van 15 mei tot en met 15 september 2015.
De winnaars ontvangen van ons persoonlijk bericht, uiterlijk drie weken na het sluiten van de fotowedstrijd.
  
Meedoen aan de fotowedstrijd?
Wil je meedoen? Stuur dan je mooiste digitale foto naar fotowedstrijd@hetblauwehart.org
Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, e-mailadres, de plaats en datum waarop de foto gemaakt is. Omschrijf ook in maximaal 200 woorden wat deze foto voor jou zo bijzonder maakt. Iedere inzender van de fotowedstrijd verklaart akkoord te zijn met onze voorwaarden. 
 
Voorwaarden fotowedstrijd
De voorwaarden van en meer informatie over de fotowedstrijd zijn te vinden op www.hetblauwehart.org 
 

Bron: Het Blauwe Hart, donderdag 18 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina