naar Marker Nieuws indexpagina
Lodder B.V. uit Zuiderwoude maakt Marken weer onkruid vrij

 

Afgelopen week is Lodder B.V. uit Zuiderwoude begonnen met verwijderen van het onkruid op de verhardingen op Marken.
 
Hoe bestrijden we het onkruid
Het onkruid wordt overal verwijderd door middel van borstelen en bosmaaien. Aansluitend op deze werkzaamheden wordt meteen een veegronde uitgevoerd zodat alles gelijk netjes en schoon wordt achtergelaten. Op de haven van Marken wordt dit jaar bij wijze van proef het talud naast de sluis niet onkruid vrij gemaakt maar gemaaid. Gebleken is dat het onkruid hier na het borstelen alweer snel opkomt waardoor het moeilijk bij te houden is. Aan het einde van het seizoen wordt bepaald of deze werkwijze volgend jaar wordt doorgezet.
 
Niet op eigen terrein en rondom voertuigen
Er wordt geen onkruid bestreden op de achterpaden en op gronden van bijvoorbeeld particuliere en bedrijven. Binnen deze strook kunnen inwoners zelf het onkruid verwijderen. Hetzelfde geldt in de directe omgeving rondom voertuigen gelet op mogelijk schade.
 
Haven Marken
Naast het havenplateau worden ook de stegen en achterstraatjes in deze ronde meegenomen. In totaal worden dit jaar drie rondes uitgevoerd.
Het buitentalud op de strekdam bij de Hogedijk werd met groot materieel bewerkt. Hier groeit de Polygoon (Japanse duizendknoop). Dit is een exotische plant die snel uitzaait en daardoor effectief moet worden bestreden. 
 
Ook de Marker haven is weer toonbaar
    Op bovenstaande locatie wordt dit jaar, bij wijze van proef, niet van onkruid vrij gemaakt maar gemaaid

Bron: PepProductions, vrijdag 19 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina