naar Marker Nieuws indexpagina
Donderdag 25 juni boekpresentatie 'Ridder Noah'
Het boek is op 27 juni verkrijgbaar tijdens de Marker Havenfeesten

 

Het is de grootste angst van iedere ouder: een kind verliezen. Je hoopt het nooit mee te maken. Toch komt het vaker voor dan je denkt. Hoe vertel je dan aan jonge kinderen dat een broertje, zusje, neefje, nichtje of vriendje is overleden?

Op donderdag 25 juni presenteert Stichting Vrienden van Noah het kinderboek ‘Ridder Noah’. Deze presentatie is alleen voor genodigden.
Een boek dat het prille leven van Noah Ruben Uithuisje beschrijft.
Zo vieren we zijn leven en helpen we anderen om woorden te geven aan het verlies van een kind.
De opbrengst van het boek gaat naar de afdeling Kinder IC van het VU medisch centrum in Amsterdam.

Als Ridder Noah geboren wordt is hij heel erg ziek. De dokters denken dat hij het niet gaat redden. Maar Ridder Noah wil leven! Hij gaat het gevecht aan met draken die zijn buikje heel erg ziek maken. Ridder Noah wordt tegen alle verwachtingen in sterker en op een dag mag hij met papa en mama mee naar huis. Ze geven hoffeesten, maken plannen en dromen over alles wat ze met Ridder Noah willen doen. Maar dan gaat het mis. De draken komen terug. En ze worden sterker... Zo sterk dat Ridder Noah weer speciale hulp nodig heeft van lakeien in het VU-Kasteel.

Zo ontstond het boek Ridder Noah
Noah werd geboren op 17 september 2007 en overleed op 10 april 2008. Na Noah’s overlijden schreef zijn tante, Monique Caniels-Uithuisje, een in memoriam. Een verhaal over Ridder Noah die uiteindelijk Engel Noah werd. De Stichting heeft het verhaal over Ridder Noah uitgegeven als kinderboek en hoopt dat het andere ouders helpt om woorden te geven aan het verlies van een kind.

De ouders van Noah willen iets terugdoen
Noah heeft een groot deel van zijn leven op de Kinder IC van het VU medisch centrum in Amsterdam doorgebracht. Zijn ouders kijken met bewondering en respect terug op de steun die ze hebben gekregen van artsen en verpleegkundigen. En ze willen graag iets terugdoen.

‘Het is onze wens om kinderen en ouders op de Kinder IC te steunen.
Het is zo’n heftige tijd dat kleine dingen dan echt een verschil kunnen maken.’

Op verzoek van medewerkers van de Kinder IC wordt de opbrengst van het boek besteed aan communicatiemiddelen. Denk bijvoorbeeld aan laptops en boeken met pictogrammen. Met deze hulpmiddelen kunnen ouders met hun kind communiceren als praten even lastig is. De stichting verwacht deze donatie in september 2015 te kunnen doen.
 
www.vrienden-van-noah.nl

Bron: Stichting Vrienden van NOAH, maandag 22 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina