naar Marker Nieuws indexpagina
Reactie op 'parkeerautomaten parkeerterrein Marken'
 
Op 18 juni 2015 stond er een artikel in het Markernieuws (artikel 8486) over de parkeerautomaten die naar alle waarschijnlijkheid volgende jaar zullen komen op Marken.
 
In dit artikel werd gesproken over een aantal nadelen zoals de situatie nu is met een parkeerwachter op het parkeerterrein.
 
Een van de nadelen zou zijn dat de wachttijd op drukken dagen wel 10 minuten zou zijn.
Dit is een complete onwaarheid, ik heb als inwoner nog nooit langer moeten wachten dan hooguit een paar minuten, ook op heel drukke dagen.
Dus overlast voor lijnbussen is nagenoeg Nihil.
 
De parkeerwachter wijst nu de bezoekers op het feit dat Marken autovrij is en er niet zonder vergunning doorgereden mag worden.
Voordat het parkeerwachterhuisje ’s morgens bezet wordt, wordt er eerst gecontroleerd of elke auto vergunning heeft en zo niet dan wordt er een verzoekje tussen de ruitenwisser gedaan om het parkeergeld te betalen.
 
Als er parkeerautomaten staan zal het aantal doorrijders en parkeerders zonder parkeergeld betaald te hebben aanzienlijk toenemen als handhaving maar 1 uur of 1,5 uur per dag aanwezig is op het parkeerterrein. De inkomsten van bussen zal waarschijnlijk ook aanzienlijk dalen, daar de chauffeur meestal bij de bus blijft en pas zal betalen als hij de boa ziet. Ook het aantal passagiers die de dagtoeristenbelasting betalen zal moeilijk te controleren zijn.
 
De parkeerwachter is het eerste aanspreekpunt voor toeristen in Marken en geeft de benodigde informatie.
Daarbij gaan er nog eens 4 of 5 personen hun baan verliezen.
 
De vraag is dus of de Gemeente meer of minder parkeergeld  en toeristenbelasting gaat ontvangen als de automaat de mens gaat vervangen.
 

Bron: Ingezonden, vrijdag 26 juni 2015

naar Marker Nieuws indexpagina