naar Marker Nieuws indexpagina
Duurzaam Bouwen
 
Gemeente Waterland zet stappen op weg naar een (nog) duurzamer Waterland. Dit doet de gemeente niet alleen; bij het bereiken van een duurzame leefomgeving wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met burgerinitiatieven, lokale ondernemers, bedrijven en verenigingen. 
De website van 
Duurzaam Bouwloket is hier een voorbeeld van. Vanaf heden kunnen inwoners van Waterland voor informatie over energiebesparing en duurzaam verbouwen terecht bij het Duurzaam Bouwloket.

Waterland is, net als diverse andere gemeenten uit de regio, de samenwerking aangegaan met het digitale loket, om zodoende haar bewoners te informeren en adviseren over de besparingsmogelijkheden in hun woning. De adviseurs van het loket staan borg voor professioneel, onafhankelijk en gratis advies.
 
Verloting infraroodscan
Goede isolatie is een manier om energie te besparen. Om te bepalen of er sprake is van warmteverlies via de woning kan er via infraroodfoto’s een beeld worden geschetst waar de woning warmte verliest en hoe dit opgelost kan worden. Een dergelijke  infraroodscan wordt verloot door het Duurzaam Bouwloket in samenwerking met de gemeenten uit de regio Zaanstreek & Waterland.
 
Informatie hierover vindt u op de website : www.duurzaambouwloket.nl
 

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 7 juli 2015

naar Marker Nieuws indexpagina