naar Marker Nieuws indexpagina
Reddingboot ‘Citro’ een paar weken ‘te gast’ bij KNRM Marken
 
Sinds afgelopen dinsdag heeft het station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) op Marken een reddingboot ‘te gast’.  Reddingboot ‘Citro’ is bestemd voor Curaçao en is gebouwd bij Habbeké Jachtbouw in Volendam. 
 
Naar aanleiding van de 35ste verjaardag van de Curaçaose Citizens Rescue Organization (CITRO) in 2011 en de succesvolle samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, heeft het Comité Koninkrijksrelaties in 2014 een gift gedaan voor de aanschaf van de nieuwe reddingboot.
 
Sinds 1976 staat CITRO 24 uur per dag en 7 dagen per week paraat om daar waar nodig hulp te verlenen en mensenlevens te redden. De jarenlange samenwerking met de KNRM bestaat onder andere uit het volgen van gezamenlijke trainingen en opleidingen, maar ook uit het gezamenlijk aanbestedingen doen om zodoende een betere prijs te kunnen bedingen.
 
De reddingboot blijft een aantal weken op Marken om te testen en om meer draaiuren te kunnen maken. In augustus wordt de boot aan boord van  een marineschip overgebracht naar de Antillen.
 

Bron: PepProductions, vrijdag 10 juli 2015

naar Marker Nieuws indexpagina