naar Marker Nieuws indexpagina
Werkbezoek gedeputeerde Cees Loggen aan Marken
 
Op vrijdag 10 juli 2015 bezocht Cees Loggen als nieuwe gedeputeerde van Provincie Noord-Holland ons mooie Marken. Cees kwam met een schip van Rijkswaterstaat aan in de haven van Marken en werd ontvangen door Jacob Zeeman en Jaap Boes van de Stichting Eilandraad Marken. Cees is binnen het recent geďnstalleerde college van de Provincie verantwoordelijk voor onder andere de portefeuilles Water, Waterrecreatie en Toezicht Waterschappen. Jacob en Jaap hebben Cees, samen met andere vertegenwoordigers van Provincie, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, een korte rondleiding gegeven op Marken.
 
Het belangrijkste onderwerp van gesprek was de dijkversterking Marken. Vanuit het uitgangspunt “safety first and quality too” is namelijk de Provincie een belangrijke speler waar het gaat om het behouden en verhogen van ruimtelijke en recreatieve kwaliteit. Dit niet alleen vanuit het stellen van randvoorwaarden, maar vooral ook door het mogelijk beschikbaar stellen van extra geld. Uiteraard blijft de wettelijk vastgestelde waterveiligheid de basis voor een goed dijkontwerp. Van daaruit werkt Rijkswaterstaat de in 2014 vastgestelde ontwerpvarianten de komende periode in samenwerking met de Eilandraad nader uit. De planning is dat minister Melanie Schultz van Infrastructuur & Milieu in het voorjaar van 2016 een definitieve keuze maakt.
 
Naast de dijkversterking zijn tijdens de rondleiding ook onderwerpen zoals het zoeken van balans in de toeristische druk op Marken, het subsidiëren van onderhoud van monumenten en het herinrichten van de N518 ter sprake gebracht. Allemaal onderwerpen waar de Provincie ook een belangrijke rol in speelt. Hoewel Cees Loggen daar vanuit zijn portefeuilles niet over gaat, is het uiteraard wel belangrijk dat hij als lid van het dagelijks bestuur van de Provincie uit de eerste hand kennis neemt van dit soort knelpunten op Marken.
 

Bron: Stichting Eilandraad Marken, zaterdag 11 juli 2015

naar Marker Nieuws indexpagina