naar Marker Nieuws indexpagina
Buurtbus Waterland in vol ornaat
Eigen herkenbare bus in gebruik genomen
 
Vanaf woensdag 15 juli 2015 rijdt de Buurtbus Waterland (lijn 419) in haar eigen officiële bus. De buurtbus rijdt nu al zo’n twee maanden door de gemeente Waterland, in een tijdelijke bus. Vandaag om 10:45 uur is de nieuwe en definitieve bus in aanwezigheid van diverse vrijwilligers van de Vereniging Buurtbus Waterland in gebruik genomen vanaf de halte Swaensborch.
 
Succesvol
De buurtbus verbindt de kernen in het buitengebied met de kernen langs de Provinciale wegen en het Waterland Ziekenhuis. De eerste rit van de Buurtbus Waterland (lijn 419) vond plaats op maandag 18 mei 2015 en heeft daarna al honderden passagiers vervoerd. 
Wethouder Laura Bromet: “In de maand juni alleen al zijn zo’n 140 passagiers in- en uitgestapt. De buurtbus is een succes en voldoet duidelijk aan een behoefte! De start van de buurtbus dreigde destijds te vertragen omdat het inbouwen van de apparatuur langer duurde dan gedacht. Wij vonden het echter belangrijk dat de bus van start ging en hebben toen aangedrongen op een oplossing in de vorm van een tijdelijke bus. De nieuwe bus is beter herkenbaar als openbaar vervoer voorziening, dus we hopen dat het aantal reizigers hierdoor nog meer groeit.”
 
Busrit niet meer gratis
Waarbij in de tijdelijke bus nog géén chipkaartapparatuur was ingebouwd is dit in de nieuwe bus wel het geval. In de nieuwe bus moet gewoon betaald moeten worden. Dat kan met de OV-chipkaart of door het kopen van een enkele rit kaart van € 2,50. In- en uitstappen kan op de halteplaatsen of door het langs de route opsteken van de hand. Binnenkort komen er ook mooie flyers beschikbaar waarop route, dienstregeling en tarieven van lijn 419 staan beschreven.
 
Informatie en aanmelden
De vereniging is altijd nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers (chauffeurs) en een bestuurslid. Meer informatie over aanmelding als vrijwilliger, routes, haltes en tarieven is te vinden op de website van de Buurtbus Waterland
 
 Dienstregeling Buurtbus, lijn 419
 www.BuurtbusWaterland.nl

Bron: Gemeente Waterland, woensdag 15 juli 2015

naar Marker Nieuws indexpagina