naar Marker Nieuws indexpagina
Help kanker bestrijden vanuit uw tuin
 
Wist u dat de jonge twijgen van de Taxus baccata baccatine bevatten? En dat baccatine een belangrijke grondstof is voor het maken van geneesmiddelen waarmee tijdens chemotherapie kanker bestreden wordt? Uw taxussnoeisel kan dus levens redden! Gemeente Waterland doet –net als vorig jaar- weer mee aan de Vergroot de Hoop-actie. Met dit initiatief wordt op diverse locaties door heel Nederland taxussnoeisel verzameld.
 
Snoei mee tegen kanker
Voor 1 kilo baccatine is meer dan 12 ton snoeisel nodig. Dat is een hele hoop.
Help deze hoop te vergroten en breng tussen dinsdag 15 juni en maandag 31 augustus 2015 uw taxussnoeisel (gratis) naar een van de inzamelpunten in onze gemeente:
  • Monnickendam: op de gemeentewerf en op sportpark Markgouw (bij Baanstede)
  • Marken: op de oude gemeentewerf, bij de groencontainer
  • Ilpendam: bij de parkeerplaats van de voetbalvereniging
  • Broek in Waterland: op het parkeerterrein op het Nieuwland
Het is belangrijk dat het snoeisel jong en zuiver is. Alleen eenjarige scheuten die niet vervuild zijn met bijvoorbeeld aarde of ander snoeisel zijn bruikbaar. de houten inzamelbak is eenvoudig te herkennen aan de ‘Vergroot de Hoop’ banner.
 
Heeft u een taxus(haag) in de tuin? Verzamel dan deze zomer het snoeisel, lever het in bij een van de inzamelpunten en Vergoot de Hoop van de kankerpatiënten.
Twijfelt u of u een taxus in de tuin heeft? Neem contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 577. De groenbeheerder helpt u graag.
 
Nóg een goed doel
Naast de baccatine die uit het ingezamelde snoeisel wordt gehaald schenkt 'Vergroot de Hoop' 50 euro per ingezamelde kubieke meter om te doneren aan een goed doel dat gerelateerd is aan kanker. De gemeente doet, met medewerking van de Baanstede, zelf uiteraard ook mee door het taxussnoeisel uit het openbaar groen apart te houden. 
 
Meer informatie over de actie en over de Taxus baccata leest u op de speciale actiepagina van de gemeente Waterland.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 8 augustus 2015

naar Marker Nieuws indexpagina