naar Marker Nieuws indexpagina
Bed & Breakfast bij Emilie op de Rozewerf op Marken
donderdag 20 augustus t/m zondag 24 augustus 2015
 
Onderstaand een verslag van Hein & Corine uit Geldrop, welke vier dagen op Marken hebben geslapen. De redactie heeft tijdens deze vier dagen deze personen gesproken en gevraagd of zij hun ervaringen 'op papier' wilden zetten. Onderstaand het verslag. De redactie bedankt bij deze Hein & Corine voor het verslag.
 
 
Nadat we de drukte van de Sail in van de Tall ships op de eerste dag Sail te Amsterdam hadden ervaren was de meest praktische oplossing om in de buurt van Amsterdam een overnachtingsplek te zoeken. Dat werd (helaas) een hotel in Naarden. Daar was gelukkig nog beschikbaarheid. Maar nadat we dat hotel hadden "ervaren" was dat voor ons toch niet zo denderend. Geen persoonlijkheid, alles steriel, geen warmte, niks zeggend.
 
Dat was ineens anders toen we naar Marken reden. Nog nooit hadden we dit schiereiland bezocht. Het verraste ons dan ook dat auto's zonder vergunning geen toegang kregen. Als de auto je heilige koe is dan is het bij aanvang lastig dat hij zo ver weg staat en er mogelijk iets mee gebeurd.....Die gedachte hebben wij nou eenmaal als je altijd maar last hebt van criminaliteit in je eigen buurt.
 
 Na 4 dagen geheel onthaast te zijn op dit prachtige eiland is het eigenlijk weer raar om met de auto op pad te gaan. Wat hebben we allemaal gedaan die dagen:
 
* Uiteraard met volle teugen genoten van de vrijheid in het tuinhuis van Emilie aan de dijk. Ons huisje lag redelijk verscholen achter de struiken zodat we een heerlijk vrij gevoel kregen daar. 'S morgens vroeg het biologische ontbijtje dat klaargezet was,  zelf maken en buiten in de tuin tussen 5 kippen heerlijk eten. De 5 kippen (ik heb er 1 Paula genoemd....heb als kind ook een kip gehad met die naam) waren redelijk snel aan ons gewend en genoten ook volop van de overgebleven sneetjes brood en af een toe een bosbes. Verder is het huisje helemaal ingericht met alle gemakken die de mens van tegenwoordig nodig heeft. Maar het was zo compleet in de "buiten"sfeer ingericht dat het iedere dag weer een lach op je snoet tovert. Maar dat moet iedereen zelf maar ervaren. Wij hebben er in ieder geval super genoten. Onze lijfspreuk is: "een dag niet gelachen is een dag niet geleefd"
 
Oh ja....we hebben zelfs de klok uitgezet.....das pas relax!
 
Nou, dit huisje maakt je blij! De schapen aan het einde van de tuin die blaten, de klotsende golven, de futen met hun roep, krijsende meeuwen en vooral snachts het monotone rustgevende gebrom van de motoren van schepen. Jammer dat het niet mistig was.........zo'n misthoorn lijkt me ook fantastisch om te horen!
 
* met een gehuurde fiets naar de boot, overtocht Volendam, met de fiets naar Edam, weer naar Volendam, Monnickendam, Broek op Waterland en weer retour naar Marken. Zere kont maar super genoten!
 
* met de auto naar Bergen aan zee......dagje strand.....wat boffen we toch met het weer!
 
* Te voet even naar de vuurtoren gelopen. Hij is te zien vanuit ons huisje. Van dichtbij een prachtig gebouw. Helaas in de steigers momenteel......Verder een dagje naar Hoorn - dromen op de botenshow. Water blijft toch trekken.
 
Uiteindelijk weer afscheid genomen van dit mooie eiland en van onze zeer attente gastvrouw Emilie. Wat een supermens!
 
Emilie
 
Dank je dat we jouw tuinhuisje mochten benutten. Een bed& Breakfast die we iedereen kunnen aanraden!!!!
 
Groet uit Geldrop
Hein Habes en Corine Toirkens
 

Bron: Hein & Corine, woensdag 26 augustus 2015

 
 Wilt u hier ook een keer overnachten, klik op de volgende link
naar Marker Nieuws indexpagina