naar Marker Nieuws indexpagina
Drie middagen in en over karakteristiek landschap van Laag Holland
 
Landschap Noord-Holland organiseert drie middagen waarin de veenweiden centraal staan. Ze liggen er schijnbaar rustig bij: weilanden met koeien en weidevogels, omringd door sloten, met karakteristieke slootpatronen en mooie lintdorpen, veel openheid en Hollandse luchten. Mensen wonen, werken en recreëren er graag. Maar schijn bedriegt. Feit is dat veenbodems in rap tempo dalen, veel kooldioxide uitstoten en daarmee bijdragen aan de opwarming van de aarde. Huizen verzakken en de kosten om alles droog te houden nemen toe. De situatie vraagt om keuzes. Welke kansen ziet ú voor de toekomst van de veenweiden? Landschap Noord-Holland biedt een informatieve en prikkelende middag.
 
De drie locaties
Zaterdag 5 september 2015 opent Gedeputeerde Tjeerd Talsma de eerste Veenmiddag in de kerk van Ransdorp met als bijzonderheid de Puur Laag Holland Roadshow, een veenweidenwandeling en een bezoek aan een veehouder.
Zaterdag 19 september 2015 in de kerk in Noordeinde bij Graft/De Rijp. Een vaar- én wandelexcursie zijn onderdeel van het programma.
Zaterdag 26 september 2015 in de Zuidervermaning in Westzaan. Met als extra een vaar- en wandelexcursie.
 
Aanmelden en nadere informatie
Het programma duurt van 13.30 tot ca. 17.00 uur.
Aanmelden voor een van de Veenmiddagen kan via www.landschapnoordholland.nl/veenmiddagen.
 

Bron: Landschap Noord-Holland, woensdag 26 augustus 2015

naar Marker Nieuws indexpagina